Reklama

Golovne za 2017-j — svitovyj ritejl ta e-commerce

World Retail Congress pidgotuvav zvit, v jakomu eksperty z riznyh kraїn i kontynentiv diljaťsja svoїmy pogljadamy na retail-industriju ta її rezuľtaty u 2017 roci — ta prognozujuť trendy 2018 roku
Читати кирилицею
Golovne za 2017-j — svitovyj ritejl ta e-commerce
  1. Головна
  2. Biznes
  3. Golovne za 2017-j — svitovyj ritejl ta e-commerce
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
World Retail Congress pidgotuvav zvit, v jakomu eksperty z riznyh kraїn i kontynentiv diljaťsja svoїmy pogljadamy na retail-industriju ta її rezuľtaty u 2017 roci — ta prognozujuť trendy 2018 roku

Zavdjaky RAU majemo osnovni pokaznyky ta fakty stosovno svitovogo ritejl-rynku — i proponujemo їh vam.

Jjen MakĞeriğl, očiľnyk World Retail Congress — pro cyfrovi tehnologiї v ritejli

Za mynuli 12 misjaciv v rozdribnij torgivli uśogo svitu stavsja švydkyj perehid do cyfrovyh kanaliv. AmazonAmazon nazvav ğadžet, jakyj najčastiše kupuvaly do Rizdva j AlibabaAlibaba stala šostoju najdorožčoju kompanijeju v sviti prodovžuvaly zadavaty temp i podavaty rynku pryklad, kupujučy rozdribni mereži ta vprovadžujučy novi tehnologiї. Jakščo rezjumuvaty harakterystyky rynku v cilomu, to ritejl povynen staje vse biľš vynahidlyvym, kreatyvnym i elastyčnym.

Azijśkyj rynok — ocinka Debory Vajnsviğ, kerujučoї dyrektorky Fung Global Retail&Technology

Kytaj buv lokomotyvom zrostannja v 2017 roci. Jogo zrostannja tryvatyme u 2018-mu — a takož počneťsja rist u Japoniї, de ekonomika stala vidnovljuvatysja . U Pivdennij Koreї rozdribni prodaži zrostaly u 2017-mu popry polityčni skladnošči z Kytajem i zagrozy z boku KNDR. Jakščo geopolityčna sytuacija ne pogiršyťsja, ritejlu tut značno zroste u 2018 roci.

U 2017 roci zrostannja rozdribnogo tovaroobigu v Kytaї sklalo ponad 10%. Stymulom stav podaľšyj rozvytok onlajn-torgivli.  Kytajśki pokupci vytratyly $25,3 mlrd na Deń Holostjaka 11 lystopada na Alibaba i $19,1 mlrd na JD.com. Ce — na 39% i 50+% vidpovidno biľše, aniž u 2016-mu.

Čytajte takož: V kraїnah JeS zapustylasja kytajśka platižna systema

Internet-magazyny, osoblyvo Alibaba, prodovžuvaly očoljuvaty konsolidaciju tradycijnyh oflajn- ta onlajn-magazyniv. 2 najbiľšyh internet-magazyny v Kytaї — Alibaba i JD.com — prydbaly abo investuvaly v rizni rozdribni formaty, i vidkryly novi fizyčni magazyny v 2017 roci. Konsolidacija ta poglynannja oflajn-torgivli cymy kompanijamy tryvatyme i v 2018 roci. Rozdribni prodaži v Japoniї pokazaly neznačne zrostannja v perši try kvartaly, i znyzylysja tiľky v žovtni 2017 roku čerez poganu pogodu. Z ogljadu na, ščo dohody domogospodarstv ta indeks spožyvčoї doviry v Japoniї prodovžujuť zrostannja, skoročennja rozdribnogo tovaroobigu bude nosyty tymčasovyj harakter.

U Pivdennij Koreї rozdribni prodaži vyrosly, nezvažajučy na zaboronu Kytaju na poїzdky v Koreju, koly Pivdenna Koreja aktyvuvala High Altitude Area Defense (THAAD) dlja zahystu vid zagroz iz Pivničnoї Koreї. Neščodavno Kytaj pom’jakšyv zaboronu na poїzdky v Koreju — i antikorejśki nastroї oslably. Vidtak očikujeťsja stabilizacija ta zrostannja rozdribnogo rynku za umov zberežennja geopolityčnogo status-kvo.

Ritejl u SŠA za 2017 rik — pogljad Robina Ljuїsa, CEO The Robin Report

Osnovni trendy amerykanśkogo rynku buly takymy:

  • najmannja robitnykiv v SŠA v žovtni 2017 roku vidnovylosja;
  • spožyvči vytraty zrostajuť;
  • zrostannja VVP sklalo blyźko 3% za mynuli 2 kvartaly;
  • NRF (Nacionaľna federacija ritejlu) prognozuje zrostannja tovaroobigu v 4% pid čas svjat;
  • fondovyj rynok znahodyťsja na rekordno vysokyh rivnjah;
  • očikujeťsja skoročennja korporatyvnogo podatku, jakyj maje dopomogty stvorennju novyh robočyh misć, pidvyščennju zarobitnoї platy i, vidpovidno, vytrat spožyvačiv.
Čytajte takož: Amazon počala prodavaty vlasne vyno

Strymujučym čynnykom vystupaje vidsutnisť zrostannja zarplatni za zbiľšennja zajnjatosti naselennja. Vidtak zrostaje i zaborgovanisť za kredytamy, ščo vplyvaje na kupiveľnu spromožnisť gromadjan. Takož ritejl stav postupatysja na amerykanśkomu rynku zbiľšennju vytrat podoroži, vidpočynok, rozvagy, restorany, zdorov’ja i blagopoluččja, domašni ta inši poslugy.

Amerykanśki ritejlery perejšly do cinovoї konkurenciї za spožyvača. Po suti, dyskontuvannja cin stalo osnovoju konkurenciї majže u vsih sektorah rozdribnoї torgivli.

U novomu sviti elektronnoї komerciї Amazon znovu očolyť rejtyng najbiľšyh kompanij. Prodaži korporaciї rostuť na 20-30% na rik, vona zabezpečyť biľše 50% zrostannja onlajn-prodaživ pid čas svjat, i na її častku prypadaje ponad 1/3 vśogo rynku. Walmart stane zirkoju v Staromu Sviti, de vin pryskorjuje peretvorennja i vprovadžennja muľtykanaľnyh prodaživ, ščob staty najbiľšym košmarom Amazon. Jakščo odjag znovu stane uljublenym podarunkom, Macy’s, Kohl’s, Nordstrom i JC Penney povynni dosjagty uspihu, tverdyť Ljuїs. Children’s Place bude peremožcem v svojemu segmenti, zi svojeju stavkoju na maleńki, personalizovani magazyny i butiky, jaki zadovoľnjať milenialiv.

Golovne za 2017-j — svitovyj ritejl ta e-commerce

Velykobrytanija ta її ritejl-rynok — za ocinkoju Ričarda G'jumana, zasnovnyka Richard Talks Retail

Ce buv najvažčyj rik dlja ritejlu Spolučenogo Korolivstva, i čekaty z optymizmom 2018-go pidstav malo. 2017 rik pokazav čyslenni pereškody dlja rozvytku ritejlu. Minimaľna zarobitna plata, vysoka plata za navčannja, stavky po kredytah i amortyzacija funta sterlingiv je ključovymy problemamy. Takož negatyvnyj čynnyk dlja kupiveľnoї spromožnosti naselennja u Velykobyrtaniї — ce infljacija. Osnovnym naprjamkom stalo pošyrennja akcij ta znyžok. Ritejl pidpav pid zagaľnyj trend poslablennja pid tyskom gotivky. Ce v svoju čergu spryčynylo zrostannja korporatyvnoї zaborgovanosti ta skoročennja pracivnykiv u nyzci promyslovyh galuzej, pov’jazanyh iz ritejlom. Na tli maržynaľnogo tysku v oflajn-ritejli zrostaly prodaži v onlajn-magazynah. Rizko zbiľšyvsja rozryv vid lideriv do autsajderivkym zrostannjam prodaživ v onlajn-sektori, jaki zbiľšujuťsja misjać za misjacem. Miž lideramy i autsajderamy šče nikoly ne bulo takogo rozryvu.

Čytajte takož: Ukraїnśkyj vyrobnyk žinočogo odjagu vyjšov na rynok Kanady

Peremožci demonstrujuť, ščo neobhidno dlja procvitannja. Primark i Aldi zavždy zmožuť zaproponuvaty najpryvablyvišu cinu, i vony zabezpečujuť nadijnu ta stabiľnu jakisť. Costco fokusujeťsja na korekciї asortymentu i nyźkij cini. LUSH zoseredyvsja na fantastyčnomu obslugovuvannja klijentiv. ZARA – ce modeľ, jaka biľše, niž buď-jaka inša, počynajeťsja i zakinčujeťsja robotoju z klijentom. Ci pidpryjemstva u 2017-mu buly garnymy zrazkamy dlja nasliduvannja.

V cilomu sytuacija na brytanśkomu ritejl-rynku vymagaje zmin. Koryguvannja tryvatyme u 2018 roci Častyna kompanij ta magazyniv zmušeni buduť polyšyty brytanśkyj rynok, ale G’juman kaže, ščo vid ćogo brytanśki spožyvači lyše vygrajuť.

Nimećkyj ritejl u 2017-mu — pogljad Mirko Gakmanna, golovnogo redaktora Handelsjournal

U 2017 roci spožyvči nastroї v Nimeččyni zalyšalysja na stabiľno vysokomu rivni. Ce pryzvelo do gotovnosti nimciv biľše kupuvaty, ščo stymuljuje zagaľne ekonomične zrostannja i zbiľšennja indyviduaľnogo dohodu. Nimećka ekonomika prodovžuje rosty. Vnaslidok ćogo, umovy dlja pryvatnogo spožyvannja ridko buvaly kraščymy. Zrostannja prodaživ naviť ne spoviľnylosja čerez očikuvane zbiľšennja cin i poviľnogo zrostannja dohodiv domogospodarstv za rik.

Čytajte takož: V Ukraїni onlajn-rynok dostavlennja їži vyris do $97 mln

Rozdribna torgivlja v Nimeččyni prodovžuvala zrostaty i zbiľšuvala prybutkovisť vośmyj rik pospiľ. Za danymy nimećkoї Asociaciї rozdribnoї torgivli HDE, nominaľne zrostannja v 2017 roci sklade 3% v porivnjanni z 2016-m. Nimećki ritejlery očikujuť vyručku v rozmiri ponad €500 mlrd za 2017 rik.

Onlajn-biznes zalyšajeťsja rušijnoju syloju ritejlu i za rik zabezpečyv blyźko 30% vid zagaľnogo zrostannja. Takož muľtykanaľni prodaži, v osnovnomu jak gibrid tradycijnoї ta internet-torgivli, prodovžujuť rozkvitaty. Ponad 1/2 bagatokanaľnyh ritejleriv očikujuť zbiľšennja prodaživ za rik, nezvažajučy na znyžennja vidviduvanosti fizyčnyh magazyniv na 8%. Internet-torgivlja v 2017 roci zrosla na 10% – do €48,7 mlrd. Tradycijnyj ritejl vyrist tiľky na 2%. Konkurencija z onlajn-magazynamy osoblyvo posylylasja dlja seredńogo ritejlu. Tryvatymuť ci tendenciї j nadali u 2018 roci. Takož Gakmann zvertaje uvagu na nimećkyj harčovyj sektor. U ńomu ritejlery očikujuť zrostannja prodaživ v 20% za pidsumkamy 2017 roku. Takyj pokaznyk zrobyť e-food odnym z najdynamičnišyh segmentiv v sferi elektronnoї komerciї v Nimeččyni.

Share
Написати коментар
loading...