Реклама

🍏 Реліз Apple Intelligence, презентація нових Mac та зміна стратегії Apple — що розповів Марк Гурман

Čytaty latynkoju
🍏 Реліз Apple Intelligence, презентація нових Mac та зміна стратегії Apple — що розповів Марк Гурман
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🍏 Реліз Apple Intelligence, презентація нових Mac та зміна стратегії Apple — що розповів Марк Гурман
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Марк Гурман з Bloomberg поділився своїм традиційним щотижневим звітом стосовно Apple. У якому цього разу відзначив одразу кілька цікавих моментів, що стосують релізу Apple Intelligence, нових Mac та iPad та можливої зміни стратегії компанії.

Коли зʼявляться перші функції Apple Intelligence

За словами Гурмана перші функції штучного інтелекту (ШІ) Apple мають зʼявитися з релізом повноцінної версії iOS 18.1, iPadOS 18.1 та macOS Sequoia 15.1. Інсайдер відзначає, що відбутися це має уже 28 жовтня.

До першої хвилі функцій Apple Intelligence має увійти текстовий редактор та інструмент для створення підсумків, транскрипція для Пошти, Нотаток, Pages та ін.

Водночас головні функції ШІ від Apple варто очікувати уже в 2025 році.

Жовтнева презентація нових Mac

В останні роки Apple уже традиційно проводить презентацію нових Mac з їхнім релізом у листопаді і за інформацією Гурмана цей рік не буде виключенням.

Інсайдер повідомляє, що наприкінці жовтня компанія проведе нову презентацію, де представить свої нові компʼютери на базі чипу M4:

  • бюджетний 14-дюймовий MacBook Pro з M4,
  • дорожчі 14-дюймові та 16-дюймові моделі MacBook Pro з M4
  • оновлений Mac Mini з чипами M4 або M4 Pro
  • оновлений iMac з M4

Також можна очікувати й на новий iPad Mini, який за словами Гурмана потребує оновлення для підтримки можливостей ШІ.

В продаж надійти нові девайси мають уже з 1 листопада цього року.

Водночас інсайдер повідомив й про девайси, які нам можуть анонсувати уже на початку 2025 року:

  • 13- та 15-дюймові ноутбуки MacBook Air на М4
  • оновлення iPhone SE
  • оновлені 11- та 13-дюймові моделі iPad Air з новими клавіатурами Magic Keyboard та модернізовані AirTag

Зміна стратегії Apple

Водночас найцікавішим повідомлення Гурмана є те, що за його словами на Apple та її користувачів може очікувати зміна політики компанії з її підходом щорічного оновлення девайсів.

Гурман відзначає, що така стратегія дає працівникам чіткий план та розклад роботи, інвестори завжди знають на що очікувати, а самій Apple це спрощує планування та маркетинг.

Але, попри ці переваги, стратегія починає давати тріщини. По-перше, сьогодні Apple має ширший асортимент продукції, включаючи кілька iPhone, iPad, Mac і AirPods. Оновлювати всі ці речі з періодичністю раз на рік непрактично. Ба більше, є продукти, такі як Apple Watch Ultra або iPhone SE, які не потрібно оновлювати так часто.

Таким чином Apple змушена буде перейти «більш гнучкого підходу» з релізом нових девайсів коли вони готові, а не випуском не надто потрібних мінімальних оновлень. Це має покращити розробку нових продуктів та сконцентрувати ресурси на нових девайсах.

Власне ознакою того, що Apple змушена буде відійти від стратегії щорічних оновлень є те, що за останній рік компанія вперше за довгий час анонсувала та багато розповідала про нові функції своїх ОС, які ще не готові та зʼявлятимуться поступово.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...