Реклама

🤔 В Бразилії заборонили X — штраф за користування соцмережею складає $9 тисяч

Čytaty latynkoju
🤔 В Бразилії заборонили X — штраф за користування соцмережею складає $9 тисяч
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🤔 В Бразилії заборонили X — штраф за користування соцмережею складає $9 тисяч
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Верховний суд Бразилії ухвалив рішення призупинити роботу Х (Twitter) на території держави.

Нагадаємо, суддя Верховного суду Бразилії Олександр де Мораєс публічно сварився з власником Х Ілоном Маском декілька місяців. За словами судді, у соцмережі поширювали дезінформацію, а Маск відреагував на звинувачення тим, що закрив офіси платформи у Бразилії.

Бразильське законодавство вимагає, щоб інтернет-компанії мали представництво в країні, щоб вони могли бути попереджені про будь-які юридичні рішення. Маск у встановлений термін офісі до країни не повернув, тому суддя виніс рішення, яке призупиняє роботу соцмережі в країні.

Разом з тим у Бразилії запровадять штрафи за використання соцмережі через VPN. Особи чи компанії, які намагатимуться зберегти доступ до соцмережі, можуть бути оштрафовані на 50 тисяч реалів на день (близько $8840).

У постанові суду також йдеться про необхідність сплатити штраф у розмірі 18,5 млн реалів ($3,28 млн) через відмову соцмережі видаляти акаунти, які, на думку суду, поширювали неправдиву інформацію.

Крім того, рішення стосується компаній Apple та Google. Вони повинні прибрати соцмережу Х зі своїх сервісів на території Бразилії протягом п’яти днів.

У своєму рішенні Олександр де Мораєс зазначив, що Ілон Маск продемонстрував повну неповагу до бразильського суверенітету і, зокрема, до судової системи. У відповідь Маск назвав його «злим диктатором».

Раніше ми розповідали, що олімпійська чемпіонка з боксу подала до суду на Джоан Роулінг та Ілона Маска за кібербулінг.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...