Реклама

🍏 Марк Гурман і новини Apple: нові MacBook з М4, реліз iPhone 16 та пластикові Apple Watch

Čytaty latynkoju
🍏 Марк Гурман і новини Apple: нові MacBook з М4, реліз iPhone 16 та пластикові Apple Watch
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🍏 Марк Гурман і новини Apple: нові MacBook з М4, реліз iPhone 16 та пластикові Apple Watch
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Марк Гурман з Bloomberg поділився своїм черговим звітом стосовно «внутрішньої кухні» Apple і цього разу з його статті можна виділити одразу кілька цікавих моментів.

Apple Intelligence

Звісно, що Гурман розпочав свій матеріал з короткого відгуку на перші функції Apple Intelligence, які стали доступні у бета-версії iOS 18.1 для розробників. Загалом стосовно намагань Apple у сфері інтеграції ШІ до своїх девайсів Гурман не розповів нічого нового.

Він відзначає, що наразі компанія запускає доволі проста та базові функції ШІ, які виглядають на фоні успіхів конкурентів лише слабкими намаганнями наздогнати ту ж Google, Meta та ін.

Гурман повторив, що користувачам варто очікувати на повноцінний реліз Apple Intelligence з усіма головними функціями у 2025 році. Він також зазначає, що Apple варто прискоритися з запуском усього цього. Він відзначає, що перші функції, які будуть з’являтися навряд змусять багатьох власників iPhone задуматися над придбанням iPhone 16 на його релізі.

Реліз iPhone 16 на фоні переносу виходу Apple Intelligence

Окремо Гурман торкнувся й питання з релізом лінійки нових iPhone 16. Очікувалося, що ці смартфони вийду у вересні разом з оновленням iOS 18, яке б мало уже принести перші функції Apple Intellignece на iPhone.

Однак раніше стало відомо, що все-таки перші ШІ-функції почнуть з’являтися з iOS 18.1 у жовтні. Проте за словами Гурмана це ніяк не впливає на те, що iPhone 16 все одно вийдуть у вересні.

«Мені сказали, що запуск iPhone відбудеться приблизно в той самий час, що й минулого року – швидкий погляд на календар дозволяє припустити, що 10 вересня — і користувачам потрібно буде оновити своє нове обладнання до iOS 18.1 у жовтні, щоб почати працювати з Apple Intelligence.

Комп’ютери Apple з M4

Також з цікавого можна виділити й те, що Гурман відзначає, що перші комп’ютери компанії з новим чипом M4 уже можуть з’явитися у цьому році.

Нагадаємо, що чипи M4 дебютували у травні з новими iPad Pro. Загалом цілком логічно очікувати, що ці процесори невдовзі мають стати й частинкою комп’ютерів компанії. Зі звіту Гурмана можна відзначити, що цього року можна очікувати на нові MacBook Pro з M4. Також, що доволі імовірно й на нові iMac, які можуть нарешті отримати окрім M4, роз’єм USB-C.

Окрім цього можна очікувати й на Mac mini з M4 оскільки цей девайс пройшов повз M3. Щодо MacBook Air, Mac Studio та Mac Pro то на їхні версії з M4 варто очікувати уже у 2025 році.

Пластикові Apple Watch SE

Також уже в Q&A після свого матеріалу Гурман підтвердив свою попередню інформацію про те, що на нас можуть очікувати пластикові Apple Watch SE.

Це за словами Гурмана зробить лінійку смартгодинників компанії «більш дружньою до дітей», адже це також «забезпечити більшу палітру кольорів».

Раніше також стало відомо, що Apple Watch Series 10 буде тоншим та з більшим дисплеєм.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...