Реклама

🙁 Intel звільняє 15 тисяч працівників

Čytaty latynkoju
🙁 Intel звільняє 15 тисяч працівників
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🙁 Intel звільняє 15 тисяч працівників
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Корпорація Intel збирається провести великий раунд звільнень та скоротити 15 000 співробітників.

Звільнення відбудуться в рамках плану компанії, яка до 2025 року шукатиме можливості заощадити $10 мільярдів. Наразі в компанії працює понад 125 тис. працівників, проте керівництво Intel визнає, що скорочення можуть зрости у кількості — до 19 тис. співробітників. Крім того, до 2026 року Intel скоротить свої витрати на дослідження, розробки та маркетинг, а також скоротить капітальні витрати більш ніж на 20% цього року.

У новому фінансовому звіті також компанія повідомила про збиток у розмірі $1,6 млрд за другий квартал 2024 року, що значно більше, ніж $437 млн, які вона втратила минулого кварталу.

Дохід у другому кварталі склав $12,8 млрд, що лише на 1% менше, ніж торік. Як зазначає The Verge, це можна трактувати, що всі бізнеси Intel зазнають невдачі. Загалом, це провал Intel пов’язують з успіхами Nvidia та інших компаній у цій галузі.

Наші доходи не зросли так, як очікувалося, і ми ще не отримали повної вигоди від потужних трендів, таких як штучний інтелект. Наші витрати занадто високі, а маржа занадто низька. Нам потрібні сміливіші дії, щоб розв'язати обидві проблеми, особливо з огляду на наші фінансові результати та прогноз на другу половину 2024 року, який є складнішим, ніж очікувалося раніше.

Пет Гелсінгер, CEO Intel

Intel також повідомила, що основною причиною її збитків у 2024 році були проблеми, з якими вона зіткнулася навколо Intel Foundry — і цей сегмент, за прогнозами, не приноситиме прибутки раніше 2027 року. Традиційний бізнес Intel натомість здається стабільним — компанія планує випустити велику кількість чіпів протягом наступного року в надії конкурувати з такими брендами, як AMD.

Раніше ми розповідали, що Microsoft та Intel уклали угоду на $15 млрд, щодо виробництва чипів.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...