Реклама

💸 Microsoft звітує: доходи ростуть, але не завдяки продажам консолей Xbox та ПК

Čytaty latynkoju
💸 Microsoft звітує: доходи ростуть, але не завдяки продажам консолей Xbox та ПК
  1. Головна
  2. Техно
  3. 💸 Microsoft звітує: доходи ростуть, але не завдяки продажам консолей Xbox та ПК
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

У Microsoft поділилися своїм звітом за четвертий та завершальний квартал 2024 фінансового року і загалом можна відзначати, що справи у компанії йдуть доволі добре.

Загалом за останній квартал дохід Microsoft склав $64,7 млрд та власне $22 млрд чистого прибутку. Відзначається, що доходи зросли на 15%, а чистий прибуток збільшився на 10%.

Найбільші доходи компанії приносить її платформа Intelligent Cloud, яка включає серверні продукти та хмарні сервіси компанії. Лише це принесло Microsoft $28,5 млрд — на 19% більше, ніж торік. Загалом доходи з цієї частки бізнесу компанії складають 45% від загальних.

Також дохід від контенту та послуг Xbox зріс на 61% у цьому кварталі (у порівнянні з минулим роком). В першу чергу такому росту ігровий підрозділ Xbox завдячує Activision Blizzard, яка знову забезпечила більшу частину доходу. The Verge зауважує, що «без доходів від Activision Blizzard доходи від контенту та послуг Xbox все одно б зросли», але лише на 3%.

Окремо CEO Microsoft відзначив, що наразі в ігровому підрозділі нараховується «понад 500 млн активних користувачів на різних платформах і пристроях».

Однак, якщо продажі програмного забезпечення Microsoft демонструють доволі позитивні результати, то коли мова заходить уже про апаратне забезпечення тут усе виглядає не так «весело».

Відзначається, що доходи від продажів ноутбуків Surface впали на 11%, хоча компанія сподівається на зміну динаміки у наступному кварталі зі своїми новими девайсами, які вона презентувала весною. Водночас доходи від ліцензування свого програмного забезпечення для інших виробників ПК та ноутбуків зросли на 4%.

Також звісно, що не можуть потішити Microsoft своїми результатами продажі консолей та іншого апаратного забезпечення Xbox. За четвертий квартал зафіксовано падіння на 42% у порівнянні з минулим роком. Видається, що цю ситуацію компанії уже навряд вдасться виправити, тому цілком логічно, що сподівання уже можуть покладатися на наступне покоління та навіть можливу портативку Xbox.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...