Реклама

👮 Техноблогер Маркес Браунлі (MKBHD) розповів про візит ФБР до нього в студію у справі Escobar

Čytaty latynkoju
👮 Техноблогер Маркес Браунлі (MKBHD) розповів про візит ФБР до нього в студію у справі Escobar
  1. Головна
  2. Техно
  3. 👮 Техноблогер Маркес Браунлі (MKBHD) розповів про візит ФБР до нього в студію у справі Escobar
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Власник і ведучий одного з найпопулярніших техноблогів планети MKBHD Маркес Браунлі розповів про випадок, коли Федеральне Бюро Розслідувань США несподівано й без попередження завітало до його студії.

Підписники давно просили його розповісти цю історію, однак упродовж кількох років ФБР забороняло це робити.

У 2020 році на масовий ринок почали виходити складані смартфони на базі гнучких екранів. Свої новинки випустили Samsung, Motorola та інші виробники. Серед таких була компанія Escobar Inc зі своїм Escobar Fold 1 — складаним смартфоном з позолоченим дизайном та приголомшливо привабливою ціною $399 (складані смартфони досі не є дешевим рішенням і навіть зараз коштують приблизно $1500).

Згодом виявилося, що Escobar Fold 1 насправді — це модель Samsung Galaxy Fold, на якій заліпили логотипи й назви плівкою (для бази також використовувалися інші моделі смартфонів). Такі смартфони розіслали відеоблогерам безкоштовно для реклами, однак якщо людина захотіла б купити такий смартфон на сайті компанії, то в неї б знялися гроші за передзамовлення, але сам телефон ніхто б не надіслав.

Саме з розслідуванням цього шахрайства був пов’язаний візит ФБР до офісу техноблогера. Правоохоронці вилучили Escobar Fold 1 як речовий доказ.

Escobar Inc. пов’язана з братом відомого кримінального боса Пабло Ескобара, Роберто. Керував нею громадянин Швеції Олоф Густоффсон, якого заарештували у 2023 році за цим та низкою інших звинувачень. Лише після цього Маркес Браунлі отримав дозвіл на те, щоб розповісти цю історію.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...