Реклама

👀 Суд не погодив скарги Bytedance щодо особливого статусу компанії в ЄС

Čytaty latynkoju
👀 Суд не погодив скарги Bytedance щодо особливого статусу компанії в ЄС
  1. Головна
  2. Техно
  3. 👀 Суд не погодив скарги Bytedance щодо особливого статусу компанії в ЄС
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Bytedance, що є материнською компанією TikTok, програла апеляцію в суді ЄС щодо рішення Єврокомісії надати компанії особливий статус gatekeeper.

Нагадаємо, у вересні 2023 Bytedance, а також Alphabet, Amazon, Apple, Meta та Microsoft, отримали статус gatekeeper від Єврокомісії.

Цей статус присвоюють великим компаніям, які працюють в межах ЄС, згідно з новим Законом про цифрові ринки (DMA). Фактично, DMA вимагає від шести компаній забезпечити більшу взаємодію та уникати переваг на ринку щодо власних цифрових послуг.

В листопаді Meta та Bytedance приблизно в один час подали апеляцію з метою оскаржити такий статус. Тоді у Bytedance казали, що його призначення «ризикує підірвати заявлену мету DMA, яка зараз захищає «реальних gatekeeper» від таких конкурентів, як TikTok».

Вже сьогодні, 17 липня 2024, європейський суд постановив, що Bytedance все ж слід вважати «гейткіпером», оскільки компанія відповідає критеріям, що представили у DMA, зокрема, за кількістю користувачів у ЄС і ринковою вартістю.

Суд також відхилив аргумент Bytedance про те, що її ринкова вартість пов’язана значною мірою з діяльністю у Китаї, а її вплив у ЄС несуттєвий. Суд зазначив, що TikTok дуже швидко наростив авдиторію з часу запуску в ЄС у 2018 році, а європейська молодь проводить у застосунку більше часу, «ніж в інших соцмережах».

Bytedance також намагалася повідомити про нібито порушення принципу рівноправного ставлення, але суд також відхилив цю скаргу.

Раніше ми розповідали, що TikTok подав до суду на уряд США, щоб скасувати закон про заборону платформи.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...