Реклама

🤔 Figma вимкнула свій ШІ для створення дизайну, оскільки він копіював застосунки Apple

Čytaty latynkoju
🤔 Figma вимкнула свій ШІ для створення дизайну, оскільки він копіював застосунки Apple
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🤔 Figma вимкнула свій ШІ для створення дизайну, оскільки він копіював застосунки Apple
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Figma зупинила свій новий інструмент Make Designs після того, як в мережі помітили, що він копіював дизайн Apple, зокрема, застосунку погоди.

Першим про цей випадок повідомив генеральний директор Not Boring Software Енді Аллен та надав приклад у дописі на X. Він застеріг користувач Make Designs перевіряти й інші дизайни, які створили завдяки інструменту, на наявність плагіату.

Дизайнери одразу звинуватили Figma в тому, що її ШІ-інструмент навчався на інших застосунках. На звинувачення відповів гендиректор Figma Ділан Філд. Він повідомив, що Make Designs буде видалено, проте спробував захистити підхід компанії до розробки своїх інструментів ШІ.

Філд визнав, що в поспіху запуску нових функцій ШІ, які мали забезпечити компанії конкурентоспроможність, процес забезпечення якості (QA) був випущений з уваги.

Ще трохи згодом журналісти The Verge запитали у технічного директора Figma Кріса Расмуссена, чи навчали вони Make Designs на застосунках інших компаній. Він також відкинув звинувачення в навмисному копіюванні, та повідомив, що ШІ-інструменти «забезпечуються готовими моделями та спеціальною системою дизайну, яку вони замовили». На його думку, саме в цій системі й була проблема.

Расмуссен відповів виданню, що Make Designs використовує GPT-4o від OpenAI і Titan Image Generator G1 від Amazon. Натомість журналісти припустили, що якщо інструмент Figma навмисно не навчали на інших застосунках, тоді таке могли робити ШІ-моделі від OpenAI чи Amazon.

Варто зазначити, що Apple ніяк не прокоментувала цю ситуацію.

Раніше ми розповідали, що українська GlobalLogic створила демо гри, в якому NPC спілкуються за допомогою ШІ.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...