Реклама

📱 Apple Intelligence — Apple представила нові можливості свого ШІ

Čytaty latynkoju
📱 Apple Intelligence — Apple представила нові можливості свого ШІ
  1. Головна
  2. Техно
  3. 📱 Apple Intelligence — Apple представила нові можливості свого ШІ
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

На своїй щорічній презентації WWDC у 2024 році Apple представила свої нові можливості генеративного штучного інтелекту (ШІ) — Apple Intelligence (AI).

Як відзначили в Apple, «він має бути достатньо потужним, щоб допомогти з найважливішими речами».

Головні принципи, які у компанії взяли за основу, це те, що він має бути «інтуїтивно зрозумілим і простим у використанні» та найголовніше «глибоко інтегрований у ваш досвід роботи» з продуктами Apple.

Так, Apple Intelligence має глибоке навчання у мовах, що дозволяє ШІ писати та редагувати тексти у пошті, нотатках, Safari, Pages, Keynote та сторонніх програмах. Крім того, Apple Intelligence може виконувати дії всередині додатків — працювати з фото, емоджі та GIF-файлами.

Загалом, штучний інтелект може розпізнавати різні мови, зображення, дії та контекст — наприклад, таку команду, як «відкрий файли, якими зі мною поділився Джозеф минулого тижня».

Працює інструмент через семантичний індекс на пристрої та демонструє інформацію користувачу з усіх програм. Розробники обіцяють, що ШІ «враховує конфіденційності користувача».

Apple Intelligence працює на серверах, створених на базі Apple Silicon.

Siri та оновлення завдяки ШІ

Також за допомогою Apple Intelligence оновилася й Siri. Окрім нового дизайну, голосова помічниця тепер розрізняє контекст, а також розуміє, якщо користувач обмовився. Завдяки ШІ Siri зберігатиме інформацію про програми та налаштування, щоб допомогти користувачам у контекстних запитах. Ще одне велике оновлення для Siri — можливість вводити текстові запити.

Загалом, Siri, як й Apple Intelligence, навчилася робити семантичний індекс фотографій, подій календаря та файлів, а також «сканувати» дані із застосунків. Наприклад, відповісти, «коли приземляється літак моєї мами», або ввести номер з водійських прав у потрібну форму у застосунку. Також Siri може проаналізувати листування та представити короткий переказ змісту розмови.

В Apple пообіцяли, що представлять додаткові можливості Siri протягом наступного року.

Інші можливості Apple Intelligence

Apple представила інструменти Rewrite та Genmoji. Rewrite дозволяє змінювати тон або вичитувати вбудований текст у повідомленнях та інших програмах. Genmoji — створювати емоджі через текстовий запит.

Ще один інструмент, Image Playground, дозволяє генерувати зображення завдяки текстовому запиту, вибирати для них стиль і шерити між користувачами. Також анонсували й Image Wand — інструмент, який дозволяє генерувати зображення із написаного поруч тексту, покращувати якість фото та прибирати непотрібні елементи. Також користувачі Apple зможуть шукати інформацію всередині відео завдяки текстовому запиту.

Окремо згадали й про нотатки, які можуть записувати та транскрибувати аудіо. Після завершення запису Apple Intelligence автоматично генерує підсумок. Це стосується й телефонних дзвінків.

Також на трансляції знову повернулися до Siri, у якій з’явиться безплатна підтримка ChatGPT 4. Власникам Apple не потрібно буде створювати обліковий запис в OpenAI, крім того, у майбутньому компанія хоче додати до своїх гаджетів підтримку й інших моделей ШІ.

AI вийде на iPhone 15 Pro, а також на iPad і Mac з M1 і пізніших версіях.

Раніше ми розповідали про все, що показала Apple на презентації WWDC 2024.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...