Реклама

👀 OpenAI каже, що голос GPT-4o не імітує Скарлетт Йоганссон з фільму «Вона»

Čytaty latynkoju
👀 OpenAI каже, що голос GPT-4o не імітує Скарлетт Йоганссон з фільму «Вона»
  1. Головна
  2. Техно
  3. 👀 OpenAI каже, що голос GPT-4o не імітує Скарлетт Йоганссон з фільму «Вона»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Компанія OpenAI призупинила роботу голосового асистента у GPT-4o після того, як отримала звинувачення в копіюванні голосу Скарлетт Йоганссон. Нагадаємо, акторка грала роль схожої технології у фільмі «Вона» 2013 року.

Керівник компанії Сем Альтман спочатку не приховував, що GPT-4o був натхненний фільмом Спайка Джонза. Проте після того, як у мережі розкритикували схожість голосів, OpenAI призупинила роботу голосового асистента для зміни голосу.

Ми вважаємо, що голоси ШІ не повинні навмисно імітувати характерний голос знаменитостей — голос Скай не є імітацією Скарлетт Йоганссон, а належить іншій професійній актрисі, яка використовує свій власний голос. Щоб захистити їхню конфіденційність, ми не можемо розголошувати імена наших голосових талантів.

OpenAI

Згодом й сама акторка опублікувала заяву, в якій говориться, що Альтман звернувся до неї з проханням надати свій голос для ChatGPT, але вона відмовилася. За словами Йоганссон, вона була засмучена, коли почула, що технологія отримала голос, схожий на неї.

Нагадаємо, завдяки нещодавно представленому GPT-4o користувачі можуть спілкуватися з чат-ботом у розмовній манері. Голосовий асистент Скай може адаптуватися у реальному часі, розпізнавати емоційні нюанси в голосі користувача і може відповідати в різних емоційних стилях.

Також варто зазначити, що Альтман неодноразово раніше казав, що «Вона» — це його улюбленний фільм. У стрічці Хоакін Фенікс грає чоловіка, який з розбитим серцем після розриву шлюбу закохується в нову «операційну систему» (штучний інтелект) на ім’я Саманта (озвучена Йоганссон).

Раніше ми розповідали, що Apple уклала угоду з OpenAI для використання функцій ChatGPT у iOS 18.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...