Реклама

📈 Sony повідомляє про близько 40 млн проданих PS5

Čytaty latynkoju
📈 Sony повідомляє про близько 40 млн проданих PS5
  1. Головна
  2. Техно
  3. 📈 Sony повідомляє про близько 40 млн проданих PS5
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Sony заявляє, що вона поставила 6,3 млн консолей PlayStation 5 за перший квартал. Таким чином загальний обсяг продажів консолі сягнув до 38,4 млн. Про це компанія повідомила у своєму останньому звіті про прибутки.

Таке число утричі більше, ніж за той самий квартал попереднього року (2 млн) у компанії, і означає, що японський гігант електроніки відвантажив 19,1 млн PS5 протягом 2022 фінансового року, перевершивши свій попередній прогноз у 18 млн.

З боку програмного забезпечення ситуація була більш неоднозначною, зазначає Bloomberg. Доходи від ігрового програмного забезпечення загалом зросли, але кількість впала з 70,5 млн в четвертому кварталі 2021 року до 68 млн у тому ж кварталі 2022 року. Щомісячна кількість активних користувачів PlayStation Network дещо зросла зі 106 млн до 108 млн, але кількість передплатників PlayStation Plus залишилася незмінною – 47,4 млн.

Ця диспропорція частково відображає відсутність великих релізів ігор від незалежних розробників у цьому кварталі. Але є також побоювання, що проблеми з постачанням обладнання для PS5, які виникли раніше, впливають на продажі програмного забезпечення та підписки, які важливі, якщо компанія хоче побудувати цикл взаємно підсилювальних продажів консолей та ігор.

CNBC зазначає, що фінансові показники компанії в цілому були сильними, а операційний прибуток за рік склав рекордні 1,21 трлн єн (близько $8,9 млрд). Виторг за квартал зріс на 35% до 3,06 трлн єн (близько $22,5 млрд). Sony не змогла вийти на новий рівень продажів своєї гарнітури PlayStation VR2, яка була запущена в цьому кварталі.

Bloomberg називає прогноз прибутку Sony на поточний фінансовий рік «консервативним», зазначаючи, що компанія цього року може продати менше ігор від власної студії PlayStation Studios. Компанія очікує, що операційний прибуток складе 1,17 трлн єн (близько $8,6 млрд), що означає приблизно 3-відсоткове падіння порівняно з попереднім роком.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...