Реклама

🔥 NASA покаже планету, схожу на пекло — вночі з неї ллється лава

Čytaty latynkoju
🔥 NASA покаже планету, схожу на пекло — вночі з неї ллється лава
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🔥 NASA покаже планету, схожу на пекло — вночі з неї ллється лава
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

NASA незабаром представить огляд планети 55 Cancri e, яка обертається ближче до своєї центральної зірки, ніж Меркурій до Сонця. На думку науковців, планета, ймовірно, покрита текучою магмою. А потенційне існування слабкої атмосфери на планеті означає, що вночі на ній може йти дощ з лави.

Планеті потрібно всього 18 годин, щоб обертатися навколо своєї центральної зірки. Коли планети обертаються навколо зірок так близько, то одна й та сама сторона планети завжди звернена до зірки. Але вчені вважають, що ця планета може обертатися сама по собі, а це означає, що тепло, що виділяється її близькістю до зірки, поширюється по всій її земній кулі.

NASA, ESA, CSA, Dani Player (STScI)

Науковці також планують спостерігати іншу екзопланету, яка називається LHS 3844 b. Вона набагато прохолодніша, здається, це тверда порода і не містить атмосфери. Телескоп не зможе сфотографувати поверхню планети, але вчені використовуватимуть інші інструменти для вимірювання інфрачервоних сигналів, щоб спробувати визначити геологічний склад планети.

Телескоп Джеймса Вебба є частиною міжнародної космічної програми, яка досліджуватиме нашу Сонячну систему та за її межами.

NASA

Перші зображення з телескопа будуть представлені 12 липня. Зображення з інших проектів, у тому числі з двох екзопланет, будуть опубліковані у перший рік його роботи.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...