Реклама

🤨 Microsoft повідомила, що кібератаки російських хакерів на Україну почались за рік, до початку війни 

Čytaty latynkoju
unsplash.com
🤨 Microsoft повідомила, що кібератаки російських хакерів на Україну почались за рік, до початку війни 
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🤨 Microsoft повідомила, що кібератаки російських хакерів на Україну почались за рік, до початку війни 
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Компанія Microsoft оприлюднила звіт за яким, хакери, пов’язані з російською владою, почали кібератаки на Україну за рік до вторгнення російських військових. Їхня ціль полягала в тому, аби підготувати базу для різноманітних військових цілей — шпіонаж, диверсії тощо.

У період з 23 лютого по 8 квітня Microsoft зафіксувала 37 кібератак на українські сайти. Докази показують те, що атаки були скоєні хакерами з РФ. 32% атак були направлені на урядові установи України, ще більше ніж 40% — на організації в критично важливих секторах економіки.

Хочемо нагадати, що 13-14 січня цього року Україні відбулась масштабна кібератака державних сайтів. Тоді постраждали сайти багатьох міністерств та сайт «Дія».

На частині ресурсів на головній сторінці розмістили повідомлення провокаційного характеру трьома мовами: українською, російською та польською:

Тоді не було заяв, хто саме стоїть за цією атакою, однак звіт Microsoft дещо проливає світло на цю ситуацію. Детальніше ознайомитись із дослідженням компанії можна за посиланням.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...