Реклама

💍 Смарт-кільце Oura Ring 3: досвід користування та огляд

Смарт-кільце Oura Ring 3 — одна з тих технологій майбутнього, що доступна вже сьогодні. Чим воно краще за Apple Watch 7?
Čytaty latynkoju
💍 Смарт-кільце Oura Ring 3: досвід користування та огляд
  1. Головна
  2. Техно
  3. 💍 Смарт-кільце Oura Ring 3: досвід користування та огляд
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Смарт-кільце Oura Ring 3 — одна з тих технологій майбутнього, що доступна вже сьогодні. Чим воно краще за Apple Watch 7?

Останні декілька днів провела зі смарт-кільцем Oura Ring 3. Воно стало справжнім відкриттям для мене. Настільки, що є думка взяти для себе, замість Apple Watch 7. Про свій досвід користування розкажу нижче по тексту.

Як підібрати розмір смарт-кільця Oura

Перед тим як купувати кільце Oura надсилають вам пластикові примірники (семпли). Приміряти потрібно дуже ретельно, враховувати треба не тільки розмір, але й на якому пальці ви будете носити кільце.

Середній, безіменний – не найкращі варіанти, тому що девайс може неприємно відтягувати шкіру через товщину. Ідеально “ляже” кільце на вказівний та великий пальці чи мізинець. Після того, як ви підберете розмір, повертаєтеся на сайт виробника і замовляєте кільце потрібного розміру.

Дизайн та комплектація смарт-кільця Oura Ring 3

Якщо порівнювати з другою версією, зовні кільце взагалі не змінилося. Лише на тильній стороні можна помітити нові датчики, які тепер дозволяють відстежувати показники протягом всього дня, а не тільки ночі.

По дизайну Oura Ring 3 це звичайне кільце. На руці його не відрізнити від мінімалістичного золотого, срібного або чорного (є матове і глянсове), які продаються в ювелірках. Виготовлено з титану, проте є напилення (на чорному і золотому), тому ці версії коштують дорожче.

У комплекті йде бездротова док-станція для зарядки з роз’ємом Type-C, інструкція та саме кільце. Все компактно складено у невеликій коробці.

Досвід використання

Дві або три хвилини кільце заряджається на док-станції, поки я завантажила програму і зареєструвалася в Клубі Oura. Потім через фірмову програму відбувається сполучення з девайсом (за допомогою Bluetooth).

Я користувалася кільцем кілька днів (приблизно тиждень) і за ці дні зрозуміла, що вона мені подобається навіть більше, ніж Apple Watch 7.

Плюси Oura Ring 3:

  • Дуже компактне
  • Не відволікає сповіщеннями про те, що настав час пройтися і закрити кільця
  • Дуже точно відстежує сон
  • Датчик температури тіла
  • Додаток з медитаціями
  • Ціль щоденної активності підбирається з урахуванням того, як ви відпочили вночі
  • Добре трекає тренування
  • Зручні графіки з розшифровками
  • Тримає заряд до тижня

Мінуси Oura Ring 3:

  • Деякі функції ще не доступні (вимірювання кисню в крові, жіночі цикли в беті)
  • Підписка на програму платна
  • Кільце не може вас розбудити вранці
  • Важко підібрати розмір
  • Не можна приймати/відхиляти дзвінки, відповідати на повідомлення

Мене дуже вразило те, наскільки точно кільце відстежує сон. Міні-пробудження, пульс, фази сну – ні один додаток, який я раніше купувала для AW не робив це так точно як Oura. Я була в повному захоплені від того, що зранку тобі виставляється оцінка сну, активність підлаштовується під те, як ти спав.

Крім того, я знаю, що Oura на початку наступного року хоче ще прокачати цю функцію. Дуже цікаво, що вони ще можуть додати туди, тому що якщо порівнювати ті ж AW і Oura Ring 3 по відстеженню сну — це земля і небо.

Для мене великий мінус смарт-годинника те, що він відволікає тебе. Постійно хочеться щось перевірити на екрані, запустити якусь програмку, відповісти на повідомлення, закрити кільця, “подихати”. Oura Ring 3 має набагато менше відволікаючих тригерів. Ти заходиш у програму зранку, перевіряєш сон, бачиш мету на день і далі по дню можеш відволіктися максимум в обід і ввечері, щоб перевірити показники/заряд.

Особисто для мене перемога в тому, що не треба запарюватися над підбором ремінців і циферблатів. Зазвичай на це витрачається не тільки час, а й лишні кошти. З кільцем це не так, тому що ти купуєш всього раз і носиш його до того часу, доки не вийде нова версія 🙂

Тренуватися зі смарт-кільцем зручно, якщо правильно підібрано розмір. Можна плавати, бігати, тренуватися у залі. Визначати тренування воно вміє, але не так точно, як смарт-годинник. Проте ви завжди можете вручну додати тренування у додатку.

Відстеження жіночого здоров’я поки що знаходиться у беті, проте коли запуститься повноцінно – це теж буде крута функція, тому що вже зараз кільце може зіставляти дні циклу з активністю, сном та показниками пульсу.

Окремий кайф — це датчик температури тіла. Також можна відстежувати показники пульсу в реальному часі протягом усього дня. Це все записується в графіки, які ви можете переглянути за вкладками.

У додатку є вкладка «Дослідити», де зібрані практики та медитації. Це дуже круто, тому що не потрібно далеко ходити шукати та завантажувати окрему програму. Просто обираєш потрібну та починаєш медитацію.

Oura також працює над додаванням функції відстеження рівня кисню в крові, її підтримка з’явиться у смарт-кільці третьої версії у 2022 році. Тому купуючи нове кільце, ти точно отримаєш плюшки в майбутньому, що теж не може не підкуповувати, як і зарядка — потреба в якій відпадає на тиждень після 80 хвилин на бездротовому стенді. Нагадаю, що AW потрібно заряджати мінімум раз на півтора дня.

Але є моменти, яких реально не вистачає. Наприклад: віджета для того, стежити за відсотками заряду та активністю на iPhone; тактильного будильника як на смарт-годиннику; української чи хоча б російської мови у додатку; можливостей відповісти на дзвінок, слухати музику, відслідковувати кільце у Локаторі, якщо втратиш.

Висновок

Oura Ring 3 поки що не ідеальний пристрій, мінуси якого майже нарівні з плюсами. Але все ж таки це вже повноцінний девайс, який добре відстежує активність, сон і має всі найпотрібніші функції для стеження за вашим здоров’ям.

Якщо чесно, для мене цей маленький пристрій став справжнім відкриттям. І те, що Oura змогли зробити за кілька років, дійсно вражає.

Дякую за смарт-кільце Oura Ring 3 для огляду, яке надали iLounge.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...