Реклама

👻 WWDC 2021: чого очікувати від Apple на презентації

Щорічна конференція Apple починається сьогодні, 7 червня. Що може показати корпорація, а на що чекати не варто, розбираємося.
Čytaty latynkoju
👻 WWDC 2021: чого очікувати від Apple на презентації
  1. Головна
  2. Техно
  3. 👻 WWDC 2021: чого очікувати від Apple на презентації
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Щорічна конференція Apple починається сьогодні, 7 червня. Що може показати корпорація, а на що чекати не варто, розбираємося.

iOS 15

Традиційно саме в перший день WWDC показують, що буде в новій версії iOS. Цього року чуток та витоків було значно менше, ніж минулоріч, тому й деталей, відомих завчасно, небагато.

Сповіщення

Кажуть, однією з головних тем цієї iOS буде робота зі сповіщеннями, зокрема керування ними в залежності від статусу користувача.

Користувачі зможуть налаштовувати різні статуси, крім «Не турбувати», а разом з ними керувати сповіщеннями (які приходять і в якому вигляді) і навіть налаштовувати автоматичні відповіді на повідомлення.

Налаштування будуть доступними з Центру керування, а також на екрані блокування вашого айфона.

Приватність

Apple продовжить вести наступ на застосунки, які збирають зайві дані про користувачів. Подейкують, в iOS 15 користувачі зможуть побачити, які застосунки «тихо» збирають дані про них.

Також кажуть, що зміни торкнуться iMessage (спробують зробити його більш схожим на соціальну мережу), застосунок «Здоров’я» дозволить відстежувати ваше харчування, а ще буде додана низка функцій у розділ «Спеціальні можливості».

Як бачимо, дійсно не густо.

Водночас iPadOS 15 може отримати «найбільше оновлення з 2010 року». Не дивно після того, як Apple представила перший iPad на чіпі M1. Новий процесор — нові можливості.

Проте чи дійсно це правда та інших подробиць оновлення наразі ми не знаємо.

watchOS 8, tvOS 15

Хоча ці ОС точно отримають оновлення, про їхній зміст не відомо взагалі нічого.

macOS 12

Так, ми з 2000 року жили з macOS X, минулого року отримали macOS 11, а цьогоріч ще раз стрибнемо на цілу версію.

Що ж стосується назви, то це може бути Mammoth, Monterey чи Skyline (принаймні, ці назви запатентовані Apple).

Якщо ви гадаєте, чому ми присвятили номеру та імені нової macOS цілих два абзаци, так це тому, що про неї теж нічого невідомо.

Єдине, в чому сходяться всі інсайдери — оновлення буде незначним у порівнянні з торішнім повним редизайном.

Залізо

З 2017 року презентація у перший день WWDC сфокусована переважно на софті. Тож будь-які великі анонси девайсів навряд чи ми отримаємо цього разу.

Що не заважає нам поспекулювати на тему того, що ж Apple взагалі може представити у цьому році — і потеревенити є про що.

Нові Macbook Pro

Всі інсайдери кажуть, що Apple працює над новими «прошками» — 14 та 16 дюймів. Вони отримають радикальний редизайн — найбільший за п’ять років, класичні функціональні клавіші замість тачбара (або покращений тачбар — тут думки розходяться), а також посилений процесор — все ще M1, але трошки кращий.

Також, подейкують, до ноутбуків повернуться порти HDMI та обожнюваний публікою MagSafe — досить імовірно, оскільки Apple повертається до MagSafe в усіх інших девайсах.

Є певний шанс, що ми побачимо все це вже сьогодні ввечері, а як ні — то вже восени.

Apple M2

Шанси високі на те, що Apple розповість щось про наступне покоління своїх процесорів — девайсів на них очікувати не варто, але певні подробиці мають бути.

Для майбутніх Macbook Pro компанія працює над 10-ядерним процесором (з опціями на 16 та 32 ядра) з підтримкою 64 Гб оперативної пам’яті.

А от Mac Pro можуть стати абсолютними монстрами з 20-40 обчислювальними ядрами (16-32 високопродуктивних ядра + 4-8 енергоефективних) та 64-128 графічними ядрами. Очікується, що у топовій конфігурації продуктивність у графіці буде у кілька разів перевищувати аналогічні рішення від AMD та Nvidia.

Де дивитися WWDC 2021

Презентація Apple розпочнеться 7 червня о 20:00 за київським часом. Подивитися її можна буде як завжди на офіційному сайті Apple або на ютубі.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...