Реклама

😐 Джоан Роулінг знову сварить транс-спортсменку у X

Čytaty latynkoju
😐 Джоан Роулінг знову сварить транс-спортсменку у X
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 😐 Джоан Роулінг знову сварить транс-спортсменку у X
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Авторка «Гаррі Поттера» Джоан Роулінг продовжує потрапляти в скандали, пов’язані з транс-спільнотою. Цього разу предметом сварки стала спортсменка Валентина Петрілло.

Зазначимо, італійська бігунка Валентина Петрілло є трансгендером. До свого переходу, між 2015 і 2018 роками, атлетка перемагала у змаганнях в чоловічих категоріях, а після переходу — ставила рекорди в жіночих.

Оскільки Петрілло також має проблеми із зором, змагається спортсменка на Паралімпідах. Так мало бути й цього року — бігунка кваліфікувалася на два різні змагання на Паралімпіаді в Парижі, проте вже відомо, що не вийшла у фінал змагань з бігу на 400 метрів.

Попри такий результат, її участь у змаганнях все одно викликала суперечки серед спортсменок та просто блогерів. Атлетку встигли покритикувати інші спортсменки, як-от тенісистка Мартіна Навратілова та бігунка Мара Ямаучи. Також критикувала Петрілло й срібна призерка Токіо-2020 українська легкоатлетка Оксана Ботурчук.

Що очікувано — до дискусії приєдналася й письменниця Джоан Роулінг, яка відома своїми неоднозначними коментарями у бік транс-спільноти. Цього разу Роулінг назвала спортсменку «шахраєм» у X, а також присвятила їй саркастичний твіт.

Чому стільки гніву через натхненного Петрілло? Спільнота шахраїв ніколи не мала такої видимості! Відкриті та горді шахраї, такі як Петрілло, доводять, що ера сорому за шахрайство закінчилася.

Джоан Роулінг

Зазначимо, що це вже вдруге за останній час, коли письменниця критикує спортсменок. Раніше ми розповідали, що олімпійська чемпіонка з боксу подала до суду на Джоан Роулінг та Ілона Маска за кібербулінг.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...