Реклама

👀 ЄС розслідує діяльність Delivery Hero та Glovo на можливість картельної змови

Čytaty latynkoju
👀 ЄС розслідує діяльність Delivery Hero та Glovo на можливість картельної змови
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 👀 ЄС розслідує діяльність Delivery Hero та Glovo на можливість картельної змови
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Європейська комісія повідомила, що розпочинає офіційного розслідування щодо транснаціональної компанії з доставки їжі та її іспанської дочірньої компанії Glovo. Предметом для початку цього процесу стали побоювання, щодо можливої картельної змови компаній.

Комісія відзначає, що проведе поглиблене розслідування угод між компаніями задля того, щоб встановити факт наявності або відсутності антиконкурентної діяльності.

Комісія стурбована тим, що до поглинання Delivery Hero і Glovo могли розподілити географічні ринки і обмінюватися комерційно важливою інформацією (наприклад, про комерційні стратегії, ціни, потужності, витрати, характеристики продукції). Комісія також стурбована тим, що компанії, можливо, домовилися не переманювати працівників одна одної. Цій практиці могла сприяти міноритарна частка Delivery Hero у Glovo.

У виданні TechChurch відзначають, що з липня 2018 року Delivery Hero володіла лише міноритарною часткою в Glovo, а уже в липні 2022 року отримала одноосібний контроль. Згідно з повідомленням Комісії, то це буде перше розслідування антиконкурентних змов, «які могли мати місце в контексті володіння міноритарним пакетом акцій одним оператором в компанії-конкурента».

Водночас у Glovo відзначають, що «розслідування не означає, що Європейська комісія дійшла висновку про фактичне порушення антимонопольного законодавства». У компанії додають, що будуть «повністю співпрацювати з Європейською комісією» і зобов’язуються «виконати всі вимоги щодо дотримання законодавства та регуляторних норм».

Окремо відзначимо, що картель у зв’язку зі славою кримінальних фільмів та серіалів може викликати доволі різноманітні асоціації, однак визначення цього терміну звучить наступним чином: Картель — об’єднання офіційно незалежних виробників однієї галузі, метою якого є збільшення їхнього колективного прибутку шляхом встановлення ціни, обмеження пропозиції чи іншої обмежувальної практики.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...