Реклама

⏰ В Україні планують скасувати переведення годинників на «літній» та «зимовий» час

Čytaty latynkoju
Unsplash
⏰ В Україні планують скасувати переведення годинників на «літній» та «зимовий» час
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. ⏰ В Україні планують скасувати переведення годинників на «літній» та «зимовий» час
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Комітет Верхової Ради з питань економічного розвитку рекомендує прийняти закон, який скасує переведення годинників в Україні.

Нагадаємо, такий законопроєкт внесли до Ради ще в жовтні 2020 року. З того часу проєкт Закону про обчислення часу в Україні №4201 пройшов у першому читанні.

Вже сьогодні, 12 липня, відбулося засідання Комітету Верхової Ради з питань економічного розвитку, де й рекомендували прийняти законопроєкт. До прийняття документ ще чекає друге читання, а також підпис президента України — але, ймовірно, це відбудеться вже найближчим часом.

Що пропонує законопроєкт про обчислення часу в Україні №4201

У ВРУ зазначили, що метою законопроєкту є «забезпечення потреб громадян, суспільства і держави в достовірній інформації про точний час і календарну дату».

Як кажуть автори законопроєкту, на думку лікарів та науковців, щорічне переведення стрілок годинника на годину вперед і назад спричиняє низку негативних наслідків, наприклад, призводить до зміни біологічних ритмів людини.

Наукові дослідження пов’язують зміни часу із захворюваннями серцево-судинної або імунної систем, оскільки вони переривають біологічні цикли. Також в законопроєкті зазначається, що переведення годинника не допомагає енергоощадженню.

Також зазначимо, що у законопроєкті пропонують встановити, що для всієї України буде «київський час» (UTC (UA) +2). Зазначимо, це відповідає часу, який нині є «зимовим».

Як зазначив народний депутат Ярослав Железняк, законопроєкт, найімовірніше, розглянуть уже на найближчому пленарному тижні.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...