Реклама

♻️ Google повідомив, що остаточно усунув свій вуглецевий слід та планує повністю перейти на відновлювальну енергію

Вже до 2030 року компанія планує стати повністю екологічною.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
♻️ Google повідомив, що остаточно усунув свій вуглецевий слід та планує повністю перейти на відновлювальну енергію
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. ♻️ Google повідомив, що остаточно усунув свій вуглецевий слід та планує повністю перейти на відновлювальну енергію
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Вже до 2030 року компанія планує стати повністю екологічною.

Екологія та Google

Згідно з повідомленням компанії у своєму блозі, Google повністю усунув свій вуглецевий слід, який компанія залишила за 22 роки роботи.

Ще у 2007 році в компанії прийняли рішення та зробили Google вуглецево-нейтральним — вони не шкодили навколишньому середовищу, ба більше, навіть фінансували різноманітні екологічні проєкти, які допомагали зменшити негативний вплив людини на природу.

Це означає, що вуглецевий слід Google за весь час його існування дорівнює нулю. Ми раді бути першою великою компанією, яка це зробила.

Сундар Пічаї, Виконавчий директор Google

Також компанія розпочала розробки нових технологій на базі штучного інтелекту. Алгоритм допоможе оптимізувати переробку вторсировини та інших матеріалів.

Читайте також: 🌍 WWF: за 50 років чисельність тварин зменшилася на 68%

Наразі компанія комбінує види енергії з якими працює, однак протягом 10 наступних років у Google вирішили остаточно перейти на виключно відновлювальний вид енергії — це означає, що кожен запит в інтернеті, кожне повідомлення в Gmail та навіть кожне відео в YouTube будуть екологічними.

Згідно з підрахунками лише одне електронне повідомлення продукує чотири грами СО2, а одна електронна пошта виробляє до 600 кілограмів вуглецю.

Доступ до екологічного життя та зменшення негативного впливу людини на природу — це одні з головних цілей ЄС та проєкту Green Deal.

Що таке Green Deal

У грудні 2019 року Єврокомісія презентувала масштабну програму перетворення Європейського Союзу на вуглецево-нейтральний континент — European Green Deal. У рамках цього проєкту планують зменшити викиди СО2 на 50-55% у 2030 році, максимально посилити ефективність використання ресурсів, припинити забруднення екології та відновити біорізноманіття.

Green Deal охоплює всі сфери економічного життя та спрямований на створення нової стратегії росту, яка прагне трансформувати ЄС у справедливе та процвітаюче суспільство з сучасною ресурсоефективною та конкурентоспроможною економікою.

Нагадаємо також, що Єврокомісія змінить♻️ Єврокомісія змінить директиви щодо відновлювальної енергетики — більш амбітні цілі директиви щодо відновлювальної енергетики — більш амбітні цілі.

Чому Green Deal на часі в Україні

Масштабна європейська програма Green Deal прагне перетворити Європу на перший у світі кліматично нейтральний континент. Відповідність новим правилам гри, які формує ЄС, серед яких скорочення викидів CO2 та перехід на альтернативну енергетику, є практичною реалізацією євроінтеграційного курсу України, які зможуть принести:

  • додаткові інвестиції;
  • нові можливості для українського бізнесу;
  • робочі місця.

Уряд продовжує активно працювати над удосконаленням законодавства та імплементацією європейських норм на шляху до досягнення декарбонізації та енергонезалежності.

Читайте у нашому матеріалі? Green Deal у кожен дім. Як змінить світ масштабна європейська кампанія та яким стане життя кожного українця, як саме змінить світ масштабна європейська кампанія та яким стане життя кожного українця — Green Deal у кожен дім.

Також ми вже раніше писали♻️ Європейський Союз виділить на оновлену «карантинну» Green Deal понад 1 трильйон євро, як Європейський Союз виділить на оновлену «карантинну» Green Deal понад 1 трильйон євро.

Новину підготовлено в рамках спецпроєкту за підтримки DTEK.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...