Реклама

Світова енергокомпанія будує на Черкащині сонячну станцію

Норвезька компанія Scatec Solar має намір побудувати сонячну електростанцію потужністю 25 МВт в Кам'янці Черкаської області. Про це повідомив голова Черкаської обласної державної адміністрації Юрій Ткаченко
Čytaty latynkoju
Світова енергокомпанія будує на Черкащині сонячну станцію
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Світова енергокомпанія будує на Черкащині сонячну станцію
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Норвезька компанія Scatec Solar має намір побудувати сонячну електростанцію потужністю 25 МВт в Кам'янці Черкаської області. Про це повідомив голова Черкаської обласної державної адміністрації Юрій Ткаченко

Вже найближчим часом інвестори розпочнуть будівництво сонячної електростанції в Кам’янці, потужністю 25 МВт. Зі свого боку Черкаська ОДА надає всебічну підтримку цьому інвестиційному проекту. Енергокомпанія – із Норвегії.

Що відомо про інвесторів 

Scatec Solar – норвезька компанія, яка виробляє сонячну енергію по всьому світу. Компанія вже побудувала і експлуатує СЕС потужністю 322 МВт в різних країнах, ще 434 МВт фотоелектричних станцій перебувають на етапі будівництва. Scatec Solar працює в Чехії, ПАР, Руанді, Гондурасі, Йорданії.

Додамо, що в Україні все більше закордонних інвесторів беруться будувати сонячні електростанції. Так, у Нікополі Дніпропетровської області запрацювала сонячна станція, яку допомагали зводитиКанадські інвестори збудували в Україні сонячну станцію канадські інвестори. Понад 32 тис сонячних панелей встановлено на 15 га Нікопольського заводу феросплавів. Будувати станцію саме тут розпочали не випадково.

Нікополь для встановлення сонячної електростанції обрали не випадково, оскільки це – одна із найбільш сонячних місцевостей регіону. Вартість проекту становить €10,5 млн. Інвестором виступила TIU Canada Ltd., яка належить канадській інвестиційній компанії Refraction Asset Management. Проект на 100% реалізовано за кошти інвесторів. Перша сонячна електростанція «Укртрансгазу» почала віддавати вироблену електричну енергію на енергетичний ринок України по «зеленому тарифу».

А турецькі інвестори, натомість, беруться зводитиТурецька компанія побудує вітрову електростанцію на Півдні Україні вітрову електростанцію у Південній Україні. Новітній енергетичний об’єкт на Півдні України матиме потужність близько 500 МВт. Також розглядається розміщення додаткової сонячної електростанції на території Сиваської селищної ради. Турецька компанія також планує будівництво заводу. Його спеціалізацією стане цикл із виробництва обладнання й комплектуючих для вітроелектростанцій та сфери «зеленої» енергетики у Європі. Виробництво цього устаткування та деталей тут впроваджуватимуть за новітніми технологіями. Його розташують на території Олешківського району Херсонської області. Компанія, котра зацікавлена в цих об’єктах, інвестує €800 млн у проект. Поки нічого не відомо про остаточні строки реалізації, завершення будівництва та запуску потужностей в експлуатацію.

Share
Написати коментар
loading...