Реклама

Творча майстерня «Аґрафка» перемогла у BolognaRagazzi Award 2018

Книжки «Голосно, тихо, пошепки» та «Я так бачу» визнано найкращим у світі дитячим Non Fiction за версією BolognaRagazzi Award 2018. Обидві книжки вийшли у «Видавництві Старого Лева»
Čytaty latynkoju
Творча майстерня «Аґрафка» перемогла у BolognaRagazzi Award 2018
  1. Головна
  2. Новини
  3. Творча майстерня «Аґрафка» перемогла у BolognaRagazzi Award 2018
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Книжки «Голосно, тихо, пошепки» та «Я так бачу» визнано найкращим у світі дитячим Non Fiction за версією BolognaRagazzi Award 2018. Обидві книжки вийшли у «Видавництві Старого Лева»

Український ілюстраторський дует — творча майстерня «Аґрафка» (Андрій Лесів та Романа Романишин) — втретє за 5 років став переможцями найпрестижнішої щорічної міжнародної нагороди у галузі дитячої літератури BolognaRagazzi Award. Цьогоріч диптих Романи Романишин та Андрія Лесіва «Голосно, тихо, пошепки» та «Я так бачу» визнано найкращими у номінації Non Fiction.

Як українці перемогли на BolognaRagazzi Award 2018

На конкурсі премії BolognaRagazzi Award видавництва з усього світу представляють свої найкращі книжки, які оцінює міжнародне журі, як з точки зору ідеї та концепту, так і ілюстративного, дизайнерського та текстового наповнення. Офіційне вручення нагород відбудеться під час Болонського книжкового ярмарку (26-29 березня).

Це вже третя перемога творчої майстерні «Аґрафка» на BolognaRagazzi Award. У 2014 році переможцем конкурсу у номінації «Opera Prima» стала їхня книга «Зірки і макові зернята», а у 2015 відзнаку у номінації «New Horizons» отримала «Війна, що змінила Рондо».

Ми щасливі! Це наша третя і найважливіша перемога в Болоньї. А враховуючи кількість та якість книжок з цілого світу – це особлива честь. Перемога у категорії означає, що нагороджений проект диктує певні тенденції, є трендсетером, це велике визнання. А ще ця нагорода є надпотужним мотиватором для продовження роботи над авторськими проектами. Проте цей успіх не був би можливим без чудової командної роботи на кожному з етапів створення цих двох книг, за що ми не втомлюємося дякувати «Видавництву Старого Лева».

Романа Романишин та Андрій Лесів
Романа Романишин та Андрій Лесів

«Андрій Лесів та Романа Романишин — не лише єдині з України, хто перемогли у найпрестижнішому міжнародному конкурсі у галузі дитячої літератури і ілюстрації BolognaRagazzi Award, — коментує перемогу «Аґрафок» «Видавництво Старого Лева». — Вони ще й чи не єдині з усього світу, хто за 5 років підкорили цю вершину тричі. І це означає, що саме вони зараз — один із найпотужніших голосів серед дитячих авторів-ілюстраторів-дизайнерів. І що саме вони задають тон і тренд для всього світового книжкового ринку дитячої ілюстрованої літератури».

Раніше видання «Голосно, тихо, пошепки» вже встигло здобути відзнаку Міжнародного бієнале ілюстрації в Братиславі «ВІВ 2017». Також права на видання книжок творчої майстерні «Аґрафки» придбали видавництва з понад десяти країн, серед яких Франція, Японія, Британія, Аргентина, Південна Корея, Словенія та інші.

До слова, «ВСЛ» анонсувало 7 нон-фікшн новинок 2018 року. Видавництво одним із перших поділилося«ВСЛ» анонсувало 7 нон-фікшн новинок 2018 року планами на 2018-й зі своїми читачами.

Share
Написати коментар
loading...