Реклама

Реєстрація ліків в Україні проходитиме за спрощеною процедурою

Відтепер ефективні медичні препарати з’являтимуться в Україні протягом 17 днів  
Čytaty latynkoju
Реєстрація ліків в Україні проходитиме за спрощеною процедурою
  1. Головна
  2. Новини
  3. Реєстрація ліків в Україні проходитиме за спрощеною процедурою
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Відтепер ефективні медичні препарати з’являтимуться в Україні протягом 17 днів  

Усі юридичні норми реєстрації медпрепаратів привели до європейських стандартів.

У чому покращення від реєстрації

Тепер реєстрація передбачає подачу документів у електронному вигляді. Ризики відмови із технічних причин заявникам у реєстрації звели до мінімуму. Досі реєстрація препаратів займала від 90 робочих днів до кількох років. Відтак, імпортери не хотіли мати справу із бюрократичною складовою, тому на українському фармацевтичному ринку був значно менший асортимент, ніж, скажімо, на європейському. Якщо порівняти: у Німеччині зареєстровано 45 тис препаратів, в Україні – 13 тис. Оскільки відсутня конкуренція – то і високі ціни на препарати. За даними пацієнтських організацій, 30% препаратів в Україні коштують дорожче, ніж в Європі.   Вартість деяких препаратів в аптеках України вища більш ніж у 20 разів.

Тепер завдяки спрощеній реєстрації на українському фармацевтичному ринку з’явиться чимало препаратів, які вже зареєстровані в ЄС. Пацієнти зможуть отримати ліки швидше, а конкуренція, очікувано, значно знизить ціни. Очікується і прихід в Україну іноземних інвесторів.

Ми вітаємо цей крок, який нарешті надасть можливість компаніям застосовувати процедуру на практиці. Ця ініціатива має відкрити доступ до лікарських засобів, які недоступні поки що пацієнтам України. Ми сподіваємось, що практичне впровадження нової процедури призведе до того, що в Україну прийдуть інноваційні ліки, ліки для лікування рідкісних захворювань та інші лікарські засоби, відповідно до потреб населення.

Томаш Фіала, Президент Європейської Бізнес Асоціації

Спрощена реєстрація ліків, зауважують у ЄБА, є єдиним поки що реальним кроком, націленим на спрощення ведення бізнесу в фармацевтичній сфері, беручи до уваги ті ускладнення, що призводять до збільшення витрат, які мають місце на стадії виходу лікарських засобів на ринок України.

Нагадаємо, у 2018 році в Україні очікуєтьсяРецепти на ліки із 2018 року стануть електронними введення електронних рецептів на ліки.

Share
Написати коментар
loading...