Реклама

🥴 Аборт, сексизм та ліки: про що розповідає Брітні Спірс у своїх мемуарах

Čytaty latynkoju
🥴 Аборт, сексизм та ліки: про що розповідає Брітні Спірс у своїх мемуарах
  1. Головна
  2. Музика
  3. 🥴 Аборт, сексизм та ліки: про що розповідає Брітні Спірс у своїх мемуарах
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

24 жовтня у світ виходить важлива для сучасної культури книга — мемуари Брітні Спірс The Woman in Me. Низка західних ЗМІ опублікували уривки з книги, які демонструють, що історія Брітні заслуговує на увагу.

Аборт від Тімберлейка

Ця новина вже встигла розлетітися і в Україні. У своїй книзі Спірс зізналась, що на початку кар’єри зробила аборт від іншої зірки світового масштабу — Джастіна Тімберлейка. Пара була у стосунках близько трьох років. Співачка зауважила, що не розглядала вагітність як «трагедію», але Тімберлейк вважав, що він та Брітні були занадто молодими для цього, через що вона погодилася не народжувати.

Сексизм, тіло й антидепресанти

Батько артистки неодноразово критикував її за «зайву вагу» і зауважував, що дівчині доведеться із нею «щось робити».

Громадськість обходилась із поп-зіркою не краще. Наприклад, у той час, як ведучі ток-шоу цікавилися у Тімберлейка його творчістю, до Брітні вони мали зовсім інші питання.

Усі постійно робили дивні коментарі про мої груди, бажаючи знати, чи робила я пластичну операцію.

Брітні Спірс

Далі цей тиск лише зростав, разом із популярністю. Зрештою, аби впоратися із публічною критикою, дівчина почала приймати «Прозак» (антидепресант, який був дуже поширеним для лікування в США у 1990-2000-х роках).

Кохання живе 55 годин

У 2004 році Брітні Спірс вийшла заміж за свого друга дитинства, Джейсона Александра. Шлюб зареєстрували у Лас-Вегасі, а прожив він усього 55 годин — адже «молодята» геть напились, і одруження було просто розвагою. Самого весілля Брітні майже не пам’ятає, але «не може забути», через осуд з боку контролюючої родини Спірс.

За словами артистки, її сім’я відреагувала на ситуацію так, ніби вона «почала Третю світову війну».

Я зрозуміла: те, що я під їхнім контролем і не маю міцнішого зв’язку з кимось іншим, стало для них дуже, дуже важливим.

Брітні Спірс

«Розпуста» — і знову ліки

Незадовго до нервового зриву Спірс, преса публікувала знімки з тусовок американських селебрітіз. На цих фото була присутня і Брітні, разом з акторкою Ліндсі Лохан та спадкоємицею мережі готелів та курортів Періс Гілтон.

Співачка зауважила, що вечірки із подругами «ніколи не були такими дикими, як це зображувала преса». За словами Брітні, вона не цікавилася важкими наркотиками і «ніколи не мала проблем з алкоголем».

У 2007 році у крові знаменитості виявили амфетамін. У мемуарах Спірс пояснює, що приймала в той час «Аддералл» — препарат, який належить до амфетамінів та використовується для лікування РДУГ та нарколепсії (такі ліки іноді приймають і здорові люди, в якості наркотику чи «допінгу», що є надзвичайно небезпечним).

За словами Брітні, «аптечний наркотик» давав їй можливість хоча б декілька годин відчувати себе менш пригніченою.

#FreeBritney, «опіка» та реабілітація

У 2008 році відбулася низка публічних скандалів, фіналом яких стали судові рішення, які дозволили Джеймсу Спірсу взяти опікунство над донькою на «невизначений термін». Тепер він повністю контролював контракти (і контакти) Брітні, її фінанси, концерти, особисте життя, активність у соцмережах — все.

На мене так багато дивилися, коли я зростала. Мене розглядали з ніг до голови, люди розповідали мені, що вони думають про моє тіло, оскільки я була підліткою. Гоління голови та інше були моїми способами “відштовхуватися”. Але під опікою мені дали зрозуміти, що ті часи минули. Мені довелося відростити волосся і повернутися в форму. Мені доводилося рано лягати спати і приймати будь-які ліки, які мені дають.

Брітні Спірс

У реабілітаційному центрі в Беверлі-Гіллз медсестра показала співачці відео фанатів, які заснували рух #FreeBritney. Прихильники наполягали на тому, що зірка не потребує опікунства, а певні її дії у соцмережах слід розцінювати, як німий крик про допомогу.

Це була найдивовижніша річ, яку я коли-небудь бачила в своєму житті. Я не думаю, що люди знали, як багато значить для мене рух #FreeBritney, особливо на його початку.

Але за відмову від опікунства довелося боротися роками.

«Надто хвора, щоб обрати собі хлопця, і водночас достатньо здорова, щоб з’являтися в сіткомах і ранкових шоу, а також щотижня виступати перед тисячами людей в різних частинах світу», — так Брітні описала «опіку» з боку батька, яка насправді, на її думку, була лише експлуатацією співачки та способом привласнити собі її статки.

Зокрема, у книзі вона згадує, як одного разу батько сказав: «Тепер я — Брітні Спірс».

Свобода, творчість і «The Woman in Me»

23 червня 2021 року Спірс попросила в суді припинити опіку батька над нею. У вересні Джеймса відсторонили від обов’язків опікуна.

Але тепер, коли Брітні отримала бажану свободу і можливість вільно творити, писати пісні вона не хоче, попри шалений успіх фіту з Елтоном Джоном, випущеного торік.

Просування вперед у моїй музичній кар’єрі зараз не в моєму центрі уваги. Настав час для мене не бути кимось, кого хочуть бачити інші люди; настав час справді знайти себе. Тринадцять років я відчувала себе своєю тінню. Зараз я згадую, як мій батько та його товариші так довго контролювали моє тіло та мої гроші, і від цього мені нудить.

Брітні Спірс

The Woman in Me — це не просто автобіографія Брітні Спірс, співачки у сльозах із поголеною головою, чиї фото розібрали на меми багато років тому. Це історія дівчини, яка з самого дитинства перебувала під пильною увагою громадськості. Весь світ дивився реаліті-шоу, але реальне: про дорослішання Брітні, її перші стосунки, шлюби, вагітність, скандали, судові засідання та «крінжові» відео із танцями. Але вирости їй так і не дали. Узявши над життям доньки повний контроль, батько інфантилізував та інвалідизував її, позбавив можливості йти власним шляхом, із помилками та «просвітленнями». І лише зараз, у 41 рік, Брітні Спірс нарешті отримала можливість віднайти ось цю «жінку в собі».

Подумайте, скільки артистів-чоловіків програли всі свої гроші; скільки з них зловживали психоактивними речовинами або мали проблеми з психічним здоров’ям. Ніхто не намагався забрати у них контроль над їхніми тілами та грошима. Я не заслужила на все те, що зі мною зробила моя родина.

Брітні Спірс

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...