Реклама

🥴 Засновника Залу слави рок-н-ролу Яна Веннера звинуватили у сексизмі та расизмі

Čytaty latynkoju
wkyc
🥴 Засновника Залу слави рок-н-ролу Яна Веннера звинуватили у сексизмі та расизмі
  1. Головна
  2. Музика
  3. 🥴 Засновника Залу слави рок-н-ролу Яна Веннера звинуватили у сексизмі та расизмі
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Засновник журналу Rolling Stone та співзасновник Зали слави рок-н-ролу Ян Веннер заявив, що жінки та темношкірі артисти не є «достатньо інтелектуальними».

Все почалося з того, що Веннер написав нову книгу «Майстри» (The Masters). У книзі Веннер ставить запитання семи «філософам року», серед яких усі білі чоловіки: Боно, Боб Ділан, покійний Джеррі Гарсія, Мік Джаггер, покійний Джон Леннон, Брюс Спрінгстін та Піт Таунсенд.

У вступі до книги Веннер пише, що жінки та кольорові митці «не були в його дусі часу». Перепитати про таке дивне ставлення вирішив журналіст The New York Times Девід Марчес.

Це було інтуїтивно з роками, просто так склалося. Люди повинні були відповідати кільком критеріям, але це був просто мій особистий інтерес і любов до них. Що стосується жінок, то жодна з них не була достатньо виразною інтелектуальному рівні.

Ян Веннер

Своєю чергою журналіст згадав співачку та композиторку Джоні Мітчелл й спитав у Веннера, чи вона «недостатньо виразна на інтелектуальному рівні» для нього.

Справа не в тому, що вони не творчі генії. Це не означає, що вони невиразні. Знаєте, Джоні не була філософом рок-н-ролу. На мою думку, вона не відповідала цьому критерію. Ні своєю творчістю, ні іншими інтерв'ю, які вона давала. Люди, у яких я брала інтерв'ю, були свого роду філософами року.

Ян Веннер

Співзасновник Зали слави рок-н-ролу також продовжив обмірковувати й темношкірих виконавців, зокрема, Світі Вандера або Марвіна Ґейя. На його думку, вони гарні музиканти, але не такі «генії», як Таунсенд чи Джаггер

Скандал розрісся миттєво. Того ж дня, як у The New York Times вийшло інтерв’ю, Веннера вилучили з ради директорів Фонду Залу слави рок-н-ролу.

Пізніше в суботу Веннер перепросив за свій коментар щодо жінок та темношкірих артистів.

У своєму інтерв’ю The New York Times я зробив коментарі, які применшили внесок, геніальність і вплив чорношкірих і жінок-митців, і я щиро перепрошую за ці зауваження. Я повністю розумію запальну природу невдало підібраних слів і прошу вибачення та приймаю наслідки.

Ян Веннер

Раніше ми розповідали, що актора та ведучого Джиммі Феллона звинуватили в токсичній поведінці.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...