Реклама

🎥 Не тільки Get him back: згадуємо кліпи артистів, зняті на смартфон

Čytaty latynkoju
Unsplash
🎥 Не тільки Get him back: згадуємо кліпи артистів, зняті на смартфон
  1. Головна
  2. Музика
  3. 🎥 Не тільки Get him back: згадуємо кліпи артистів, зняті на смартфон
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Раніше Олівія Родріго поділилась кліпом на свою пісню get him back!, який зняли на новий iPhone 15 Pro.

Кліп став колаборацією між співачкою та технологічним гігантом, адже відео було повністю зняте на новий девайс від Apple режисером Джеком Бегертом.

Варто зазначити, що така колаборація — не перший випадок співпраці між артистами та компаніями. Тому ми вирішили згадати, які ще музичні відео знімали на телефон.

Selena Gomes — Lose You to Love Me

У 2011 році співачка Селена Гомес випустила пісню під назвою Lose You to Love Me. Чорно-білий кліп для цієї композиції британська кліпмейкерка Софі Мюллер зняла на камеру iPhone 11 Pro. Відео вийшло в рамках промокампанії нового смартфону Apple й наразі має майже понад 450 млн переглядів.

Lady Gaga — Stupid Love

В рамках тієї самої рекламної компанії #ShotOniPhone кліп представила Lady Gaga. Відео теж вийшло у 2019 році та було зняте на iPhone 11 Pro. Режисером музичного відео виступив Деніел Аскілл. Наразі кліп співачки має понад 150 млн переглядів.

Зазначимо, що до кліпу Lady Gaga вже співпрацювала з Apple — наприклад, у 2018 році виступала на відкритті нової штаб-квартири компанії.

Beyoncé — 7/11

Технічно, це музичне відео Бейонсе не рекламували як зняте на iPhone. Проте очевидно, що співачка власноруч зняла та зрежисирувала мінімалістичний кліп.

Відео вийшло в листопаді 2014 року та наразі має майже 600 млн переглядів.

NewJeans — ETA

Лише нещодавно, у липні 2023 року, кліп на iPhone випустив K-pop гурт NewJeans.

Відео зняли на iPhone 14 Pro та відродили для цього минулу акцію Apple — #ShotOniPhone. Режисером кліпу виступив Вусок Шин, й станом на вересень відео зібрало вже 35 млн переглядів.

Ґраймз зняла 4 кліпи

У 2016 році співачці Ґраймз так сподобалося знімати кліпи на телефон, що вона опублікувала одразу чотири таких відео.

Наразі найпопулярніший з тієї серії — кліп на Butterfly, який має зараз 6,8 млн переглядів. Проте також за допомогою телефону зняли відео на пісні World Princess Part 2, Scream та Belly of the Beat. Усі — на iPhone.

Співачка також свого часу розповідала, що не задіювала для цих кліпів велику команду, а усе робила власноруч.

John Legend — A Good Night

Проте зірки знімають кліпи не лише на iPhone. Так, 11-разовий володар Ґреммі Джон Ледженд обрав для зйомок свого кліпу A Good Night тоді новий Google Pixel 2.

Кліп вийшов у 2018 році та наразі має 13 млн переглядів.

Ellie Goulding — How Long Will I Love You

Співачка екранізувала другий сингл з альбому Halcyon Days 2013 року за допомогою Nokia Lumia 1020. У кліпі також з’являються кадри з короткометражного фільму Tom & Issy режисера Роджера Мічелла, який теж зняли на Nokia Lumia 1020.

Окрім того, що відео на трек зняли на телефон, композиція ще й стала офіційною піснею благодійної програми BBC. З 2013 року відео вже зібрало 118 млн переглядів.

LeAnn Rimes, Rob Thomas & Jeff Beck — Gasoline and Matches

Виявляється, на iPhone можна робити й стоп-моушн. Аніматор Ян Падгам, який допоміг Ліенн Раймс зняти відео на її сингл Gasoline and Matches, використовував iPhone.

Для зйомок п’ятихвилинного відео аніматор використав кілька iPhone, а також зробив понад 8 000 фотографій. Кліп вийшов у 2013 році та зібрав майже 500 тис. переглядів.

Vintage Trouble – Nancy Lee

Американський гурт Vintage Trouble у 2010 році випустив відео на сингл Nancy Lee, зняте за один день за допомогою п’яти iPhone 4. Що кумедніше — один зі смартфонів навіть вкрали після зйомок, але згодом повернули.

Режисером ролика виступив режисер Ален Петкович. З того часу кліп зібрав понад 1 млн переглядів.

Marcus Mumford — Cannibal

У 2022 році Маркус Мамфорд, фронтмен британського рок-гурту Mumford & Sons, випустив кліп на пісню Cannibal. Що цікаве — відео, яке знято одним кадром на iPhone у спортзалі середньої школи Нью-Йорка, режесирував Стівен Спілберг. З того часу відео зібрало понад 1 млн переглядів.

Не тільки музиканти

Варто зазначити, що відомі режисери теж інколи придивляються до зйомок за допомогою смартфону.

Зокрема, цього року режисер Рідлі Скотт зняв короткометражний фільм за допомогою Samsung Galaxy S23 Ultra. Samsung активно рекламула можливості свого флагмана — й саме для цього запросила відомого режисера. Таким чином вийшов короткометражний фільм Behold, який зібрав 350 тис. переглядів.

На iPhone навіть знімають фільми — у 2018 році режисер Стівен Содерберг випустив фільм «Божевільна», який був знятий на iPhone 7 Plus у роздільній здатності 4K. Касові збори також закріпили успіх експерименту: фільм зібрав у прокаті $14,3 млн при бюджеті у $1,5 млн.

Також у 2019 році режисер Девід Літч (відповідальний за першу частину Джона Віка та другу частину Дедпула) зняв для Apple рекламний ролик Snowbrawl на iPhone 11 Pro. Проте вийшло не рекламне відео, а цілий короткий метр.

Звісно, це далеко не усі приклади зйомок музичних відео на смартфон. Нагадайте нам, що ми пропустили, у коментарях 👇

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...