Реклама

🎸 Пол Маккартні використовує ШІ для створення «останньої» пісні Beatles

Čytaty latynkoju
🎸 Пол Маккартні використовує ШІ для створення «останньої» пісні Beatles
  1. Головна
  2. Музика
  3. 🎸 Пол Маккартні використовує ШІ для створення «останньої» пісні Beatles
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Через понад п’ятдесят років з моменту випуску останньої платівки The Beatles Пол Маккартні каже, що ще одна пісня гурту вже на порозі завдяки сучасним технологіям.

Про це Маккартні розповів на BBC Radio 4. Він відзначив, що використовував штучний інтелект, щоб «витягти» голос Джона Леннона зі старого демозапису для завершення роботи над ще не названим треком.

Музикант також додав, що трек уже майже закінчений та вийде цього року.

Повідомляється, що Маккартні отримав демозапис нового треку від вдови Леннона, Йоко Оно, ще у 1994 році. Ця неназвана пісня була однією з кількох на касеті під назвою For Paul, яку Леннон записав незадовго до свого вбивства.

Щодо ШІ, то музикант відзначив, що у цьому йому допомогли спеціалісти, які працювали над фільмом Пітера Джексона про The Beatles — The Beatles: Get Back. У стрічці за допомогою цієї технології витягували голоси учасників гурту з шуму, який був присутній на відеозаписах з яких і зібрали документальну стрічку.

В інтерв’ю Маккартні пояснив, як робота над фільмом допомогла йому у створенні пісні:

Він (Джексон) зміг витягти голос Джона з касети. У нас був голос Джона і фортепіано, і він міг розділити їх за допомогою штучного інтелекту. Вони кажуть машині: «Це голос. Це гітара. Викинь гітару». Тож коли ми почали записувати те, що стане останнім записом Betales, у нас був демозапис Джона і ми змогли взяти його голос і очистити за допомогою цього штучного інтелекту. Потім ми змогли звести запис, як це зазвичай робиться. Так що це дає вам певну свободу дій.

Наразі точна дата релізу «нової» пісні The Beatles невідома.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...