Реклама

🎉 Філу Коллінзу — 71! Слухайте добірку його найкращих пісень

Čytaty latynkoju
youtube.com
🎉 Філу Коллінзу — 71! Слухайте добірку його найкращих пісень
  1. Головна
  2. Музика
  3. 🎉 Філу Коллінзу — 71! Слухайте добірку його найкращих пісень
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Сьогодні вокалісту та барабанщику Genesis виповнюється 71 рік, тому ловіть добірку його кількох найкращих пісень. Та спочатку нагадаємо, а комусь і розповімо, хто ж такий Філ Коллінз.

Відзначимо спершу відданість музиканта своїй професії. Доволі довгий час музиканта мучать проблеми зі здоров’ям, через що наразі він уже не може тримати барабані палички та змушений проводити концерти у кріслі. Минулого року він із гуртом Genesis провів низку концертів у Великобританії та США, зігравши старі хіти для радісного натовпу. Однак «ветерани» музичної індустрії не будуть бити байдики й цього року, у березні у них заплановані концерти в Німеччині, Парижі, Амстердамі та Лондоні.

The Last Domino? Tour відбувся після 13-річної перерви гурту. На шоу Коллінз, як ми й зазначали  сидів у кріслі, співаючи пісні Genesis та зі своїх сольних альбомів. Його син Нік грав на барабанах, а товариші по групі Тоні Бенкс на клавішних і Майк Резерфорд на басу та гітарі. Також на гітарі був Деріл Стермер, який регулярно акомпанує Коллінзу в турах.

Сьогодні, 30 січня, британський музикант святкує свій 71-й день народження. У Коллінза справді була видатна кар’єра. Спершу він приєднався до Genesis як барабанщик у 1970 році. У ті дні Пітер Габріел був вокалістом, і звучання гурту було більш експериментальним і прогресивним, що відповідало тодішній моді. Коллінз продовжив грати на барабанах після того, як Габріел пішов у 1975 році, але уже також ставши й солістом та фронтменом гурту.

З цього періоду звучання гурту стало більш «попсовим» з додаванням популярних у 80-ті синтезаторів, що дозволило залучити нових фанатів, але також відбило частину старих, яким був не до вподоби новий стиль Genesis.

У 1981 році Коллінз паралельно розпочав кар’єру сольного виконавця з альбомом Face Value. 80-ті відзначилися купою хітів, а також навіть акторською кар’єрою.

Отже, щоб  відсвяткувати його день народження, ловіть добірку з його найкращих пісень. (Порядок хронологічний)

  1.  In The Air Tonight – Face Value, solo (1981)

Цю пісню часто називають фірмовою для музиканта, і це був головний сингл з його дебютного сольного альбому. Найяскравішим моментом треку є барабанна вставка у другій половині, яку фанати одноголосно визнають за культову. Пісню Коллінз написав сумуючи з приводу розлучення зі своєю першою дружиною. Ще більшої ваги пісня набрала після того, як з’явилася у легендарному серіалі Miami Vice.

До того ж сцена з Miami Vice, де лунає пісня In The Air Tonight, вивела серіальний формат на новий рівень та поставила високу планку всім майбутнім телешоу.

  1. Mama – Genesis, Genesis (1983)

Авторство цієї надзвичайно популярної пісні ділять Резерфорд, Бенкс і Коллінз, однак останній написав текст. Цікаво, що ритм цієї пісні запрограмував Резерфорд, а не Коллінз. Пісня розповідає нам про почуття чоловіка до певної секс-працівниці, а у кліпі Коллінз співає для загадкової жінки.

  1. Invisible Touch – Invisible Touch, Genesis (1986)

Коллінз називає її своєю улюбленою піснею Genesis. Композиція також має групове авторство, однак лірика складена знову Коллінзом. Вважається, що пісня була натхненна попередніми стосунками Коллінза з Андреа.

  1. Another Day In Paradise – …But Seriously, solo (1989)

Один з найбільших хітів Коллінза, який зачіпає тему безпритульності. Відео чергує кадри з Коллінзом із зображеннями бідних людей на вулиці. На церемонії 1991 року Коллінз і співпродюсер Г’ю Падгем отримали за пісню «Греммі» в номінації «Запис року».

  1. I Can’t Dance – We Can’t Dance, Genesis (1991)

Культова для Genesis композиція, яку вони  часто грають наприкінці концертів. На створення пісні гурт надихнула телевізійна реклама джинсів Levi’s, а музичне відео на композицію висміює загалом телевізійну рекламу, критикуючи їх фальшивий гламур. Пісня також надихнула на створення серії рухів I Can’t Dance, які виконував на концертах Коллінз, а впродовж виконання до нього приєднувалися й інші учасники.

Коллінз покинув Genesis у 1996 році, але продовжував випускати сольний матеріал. У 1999 році він записав ще один хіт You’ll Be In My Heart для мультфільму Disney «Тарзан ». Пісня отримала «Золотий глобус» і «Оскар» за найкращу оригінальну пісню.

Хоча й Філ Коллінз і змушений тепер проводити виступи сидячи, він не втратив свого фірмового почуття гумору. Це людина, яку визначає пристрасть і відданість музиці.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...