Реклама

🌆 П'ять нових треків п'ятниці — 26 листопада. Інді-реліз року

Čytaty latynkoju
🌆 П'ять нових треків п'ятниці — 26 листопада. Інді-реліз року
  1. Головна
  2. Музика
  3. 🌆 П'ять нових треків п'ятниці — 26 листопада. Інді-реліз року
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Коли ми замислювали рубрику «5 треків», одразу вирішили: українським релізам жодних «знижок». Люди слухають музику тому, що вона подобається, а не тому, що вона українська. Українські музиканти в 2021 році мають повний набір інструментів та доступ до інформації, щоб писати гарну музику, яка звучить якісно і відповідає сучасним трендам. То чого ми маємо ображати творців оцим «ну, як для України, це добре»?

Сьогодні вийшов реліз, який без жодних знижок стане першим українським хедлайнером добірки.

🌆 Tember Blanche — Танець на стінах

Як гарний coming of age роман, дебютник Tember Blanche «Тут нема нікого, окрім нас» наповнений сумнівами, непевністю, тривогою та сумом за тим, що назавжди залишається у минулому, коли стаєш дорослою людиною. Тут є повний набір. На першому треку «Зграя» головна героїня вчиться приймати самостійні рішення, «Пролог» звучить як пісня про початок стосунків учасників дуету Саші та Влада — не дарма вони співають її вдвох, а «Вечорниці», що вже встигли завіруситися у TikTok, стають усвідомленням та прийняттям власної інтровертної натури вокалістки.

Майстерно закривають платівку одразу два треки — «У світ без примар», який позначає початок дорослого життя, і акустична версія «Вечорниць», яка ламає четверту стіну і віддає данину вуличному минулому дуету, якому він зобов’язаний своєму успіху.

«Тут нема нікого, окрім нас» мало того, що працює як цілісна історія дорослішання, ще й звучить на межі сучасних музичних трендів — вчилися в найкращих. Місцями чутно і треки Макса Мартіна для Адель («Танець на стінах» і Send My Love (To Your New Lover)), і вокальні прийомчики Lorde з останнього альбому («Зграя»), «Вечорниці» нагадують ранні альбоми Florence + The Machine, «Скажи мені» — це ліричні треки Of Monsters and Men, а на «Другові» відчутні інтонації Іри Швайдак з «Один в каное» (і це буде єдина згадка цього гурту в тексті, бо крім вуличного успіху та майже повного ігнорування музичними медіа на початку кар’єри, в Tember Blanche та «Один в каное» спільного мало).

З уцим цим спектром впливів «Тут нема нікого, окрім нас» звучить повністю оригінально, а всі ці маленькі деталі лише змушують сказати «вау, оце так можуть» і жодним чином не натякають на вторинність альбому. Швидше навпаки: створюють унікальне поєднання питомо української лексики та мелодіки (тексти пісень буквально хочеться розбирати, що фанати гурту вже активно роблять у коментарях) з трендами світової музіндустрії.

Кращого дебюту для Tember Blanche придумати просто неможливо. Саша та Влад зробили безкомпромісну якісну, чуттєву та актуальну платівку, яка свідчить про вражаюче сьогодення та велике майбутнє дуету.

Презентація «Тут нема нікого, окрім нас» намічена на 11 грудня у київському «Театрі Сірого Кота» на Нижньоюрківській, 31.

 

🥊 H.E.R. — Automatic Woman

Пані Ґабріелла Вілсон записала головну тему для фільму Голі Беррі Bruised про колишню бійчиню UFC, яка важко переживає свій останній програш. Стрічка вийшла 24 листопада на Netflix.

 

🌧 Jamala — ПОТАЙКИ

Після вельми оптимістичного альбому «МИ», який вона випустила на початку року, Джамала повертається з доволі депресивним синглом з трьох треків, один з яких — коллаборація з Koloah.

👩🏻‍💼 Sofia Portanet — Real Face

Німецька поп-сенсація з нью-вейвівськими гітарами на новій пісні робить омаж вокальним прийомам Маріни Діамандіс.

 

🎸 Bloc Party — Traps

Гурт повертається до звуку перших альбомів, а також у наші плейлисти.

🌚 Бонус: Avril Lavigne — Bite Me (live)

Авріл Лавінь, Тревіс Баркер, розмальовані стіни, камера фішай — все як треба.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...