Реклама

МВФ пропонує підвищити ціни на електроенергію для криптомайнерів

Čytaty latynkoju
МВФ пропонує підвищити ціни на електроенергію для криптомайнерів
  1. Головна
  2. Крипто
  3. МВФ пропонує підвищити ціни на електроенергію для криптомайнерів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Експерти з Міжнародного Валютного Фонду запропонували підвищити податки на електроенергію, яка використовується для майнінгу криптовалют на 85%, що на їхню думку допоможе суттєво знизити викиди вуглецю — пише телеграм-канал Na Chasi Crypto.

Заступник начальника відділу департаменту фінансових питань МВФ Шафік Хебус та економіст відділу кліматичної політики Нейт Вернон-Лін, підрахували, що податок у розмірі $0,047 за кіловат-годину дозволить зменшити викиди на 100 мільйонів тонн на рік, що відповідає річним викидам Бельгії. А якщо врахувати вплив майнінгу на здоровʼя населення, то податок може зрости до $0,089 за кіловат-годину — вважають Хебус та Вернон-Лін. Водночас такий податок може принести додаткові $5,2 мільярда щорічного доходу для урядів.

У звіті МВФ за вересень йдеться про те, що майнінг криптовалют може становити 0,7% глобальних викидів вуглецю до 2027 року, а додавання викидів від дата-центрів штучного інтелекту може збільшити цей показник до 1,2% (450 мільйонів тонн)

Експерти пропонують цільовий податок, щоб стимулювати майнерів та дата-центри використовувати більш енергоефективне обладнання, але підкреслюють, що для ефективності потрібна глобальна координація, оскільки жорсткіші заходи в одному регіоні можуть призвести до переїзду майнерів в країни з нижчими стандартами.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал: Na chasi / Crypto, щоб бути у курсі останніх новин та дізнаватися більше про можливості заробітку на крипторинку.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...