Реклама

Обмеження p2p-переказів: Нацбанк ухвалить рішення до кінця тижня

Čytaty latynkoju
Обмеження p2p-переказів: Нацбанк ухвалить рішення до кінця тижня
  1. Головна
  2. Крипто
  3. Обмеження p2p-переказів: Нацбанк ухвалить рішення до кінця тижня
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

НБУ планує до кінця тижня завершити розробку обмежень на p2p-перекази для фізичних осіб, щоб боротися зі схемами «дропів» — повідомляє телеграм-канал Na Chasi Crypto із посиланням на Економічну правду.

Дропи (не плутати з аірдропами) — це схеми, в яких фізособи за винагороду надають злочинцям доступ до своїх банківських карток для проведення незаконних транзакцій, проганяючи таким чином через свої рахунки значні суми для уникнення оподаткування чи незаконної діяльності.

Голова НБУ Андрій Пишний, поки не повідомив які саме обмеження плануються, хоча раніше повідомлялось про ліміт на вихідні транзакції не більше 30 перерахувань на місяць, на загальну суму не більше 100 000 гривень. Вхідні транзакції лімітуватися не будуть.

Також Пишний зазначив, що регулятор консультувався із різними зацікавленими сторонами, які можуть постраждати від обмежень, зокрема й з волонтерами, яким показали як заплановане рішення врахує їхні потреби.

«Градус обговорення знизився. Це означає, що ми органічно підходимо до ухвалення того рішення. Так чи інакше, для створення додаткових інструментів для більш ефективної боротьби зі схемами дропів потрібні також зміни до законодавства. Отже, нам потрібно йти у парламент. Там ми повинні бути готовими до відповідного рішення та дискусії» — сказав голова НБУ.

P.S. В НБУ вже уточнили деталі обмежень: «обмеження 100 000 гривень на місяць на вихідні платежі» — повідомив заступник голови НБУ Дмитро Олійник.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал: Na chasi / Crypto, щоб бути у курсі останніх новин та дізнаватися більше про можливості заробітку на крипторинку.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...