Реклама

🇺🇦 Рада прийняла законопроєкт «про віртуальні активи» після вето президента. Регулятором стала Нацкомісія з цінних паперів

Čytaty latynkoju
🇺🇦 Рада прийняла законопроєкт «про віртуальні активи» після вето президента. Регулятором стала Нацкомісія з цінних паперів
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 🇺🇦 Рада прийняла законопроєкт «про віртуальні активи» після вето президента. Регулятором стала Нацкомісія з цінних паперів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Депутати підтримали законопроєкт про віртуальні активи з пропозиціями президента. Нацбанк і національна комісія з цінних паперів та фондового ринку стануть регуляторами ринку віртуальних активів. Нацкомісія наглядатиме за віртуальними активами, забезпеченими цінними паперами чи деривативними фінансовими інструментами, а НБУ контролюватиме обіг віртуальних активів, що забезпечені валютними цінностями.

Окрім контролю діяльності, Нацкомісія повинна розробити порядок ведення державного реєстру постачальників послуг, пов’язаних з обігом віртуальних активів, а також визначити порядок розгляду справ щодо відповідальності за порушення закону про віртуальні активи.

Раніше Верховна Рада вже голосувала за легалізацію віртуальних активів в Україні — закон ухвалили 8 вересня минулого року. Проте 6 жовтня президент Володимир Зеленський висловився проти передбаченого плану створення нового регулятора, і наклав вето на законопроєкт.

Що змінить закон

Законопроєкт «Про віртуальні активи» (№ 3637) вводить у правове поле поняття «віртуальні активи» — сукупність даних в електронній формі, яка має вартість та існує в системі обігу віртуальних активів. Віртуальний актив може бути як самостійним об’єктом цивільного обороту (на кшталт торгівлі біткоїном), так і бути віртуальним вираженням іншого активу (наприклад, токенізованою акцією).

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Віртуальні активи не стануть платіжним засобом в Україні, але ними можна буде законно володіти, обмінювати чи торгувати. Водночас віртуальні активи не є засобом платежу на території України та не можуть бути предметом обміну на майно (товари) або роботи (послуги).

Як реагують на закон

Генеральний менеджер Binance в Україні Кирило Хом’яков зазначив, що законопроєкт розроблено з урахуванням найкращих світових практик. Він ґрунтується на актуальних стандартах регулювання угод із віртуальними активами міжнародної групи з протидії відмиванню грошей (FATF). Тим самим у законі встановлено чіткі правила роботи для криптовалютних компаній, що сприятиме детінізації криптовалютного ринку.

Україна стала країною, в якій віртуальні активи набули законного статусу. Цей крок зароджує величезний ринок, який тепер працюватиме легально, а країна стане ще привабливішою для інвесторів, криптокомпаній та користувачів. Завдяки закону власники криптовалют в Україні зможуть легально обмінювати активи, вносити їх до податкових декларацій, відкривати блокчейн-бізнеси та використовувати криптовалюти у своєму повсякденному житті

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Кирило Хом'яков, генеральний менеджер Binance в Україні

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...