Реклама

🤔 Binance P2P — Що це таке  або як купувати і продавати криптовалюту

Найлегший й безпечний спосіб купівлі криптовалюти за звичайні гроші
Čytaty latynkoju
🤔 Binance P2P — Що це таке  або як купувати і продавати криптовалюту
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 🤔 Binance P2P — Що це таке  або як купувати і продавати криптовалюту
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Найлегший й безпечний спосіб купівлі криптовалюти за звичайні гроші

Вітаю! Думаю, ви бачили багато контенту про торгівлю, інвестування у криптовалюти тощо. Я не збираюся давати фінансових рекомендацій, а хочу розповісти, як вигідно, легко, швидко й, найголовніше, безпечно придбати або продати криптовалюту.

Для вас не буде несподіванкою, якщо я скажу, що це можна робити на біржі Binance :), а саме на їх платформі Binance P2P.

За допомогою Binance P2P я купую й продаю криптовалюту вже понад року й завжди всім задоволений. Ця платформа стає мені в нагоді, коли терміново потрібна крипта, а гроші є тільки на картці, або навпаки — коли хочеться купити смачненьку булочку поїсти, а баланс ненульовий лише на біржі 😆

Тому я й вирішив розповісти вам про Binance P2P. Спочатку я більш детально розкажу про всі переваги платформи, а потім ми навчимося купувати й продавати там криптовалюту!

Серед переваг я б виділив:

— Інтегрованість з Binance

Ви отримуєте криптовалюту на свій гаманець Binance, і тому можете одразу торгувати без зайвих переказів криптовалюти на інші гаманці он-чейн.

— Багато методів оплати

Тут і Приват, і Пумб, і Моно. А ще навіть є оплата готівкою 😮

Вигідний курс і висока ліквідність

Курси купівлі й продажу криптовалюти набагато кращі, ніж в онлайн-обмінках, а заявки швидко виконуються.

— Можна купити крипту на суму від 100 гривень

Я не дарма сказав про булочку у вступі 😏

— Безпека

На Binance P2P торгувати можуть лише верифіковані користувачі, а покупець не отримує гроші, доки продавець не підтвердить факт отримання грошей. У той же час криптовалюта продавця блокується біржею до моменту згоди обох сторін угоди (аналог післяоплати Нової Пошти).

Якщо виникають якісь суперечки, то завжди можна звернутися у підтримку, і все буде ок 💯

Давайте розберемося, як купити криптовалюту

Для початку з головної сторінки переходимо сюди.

Вибираємо потрібну криптовалюту і гривню як бажаний спосіб оплати. У мене це USDT і гривня ПриватБанку відповідно. Я придбаю 100 USDT. Я натискаю “Купити USDT”:

Відкривається вікно, у якому потрібно ввести необхідну суму USDT, а кількість місцевої валюти, яку мені доведеться заплатити, розрахується автоматично.

Обов’язково читаємо умови угоди і ще раз натискаємо “Купити USDT”:

Відкривається таке віконце:

Тут написана сума, яку нам потрібно буде перевести, номер картки продавця і його ім’я (при оплаті обов’язково звіряйте і краще відмовтеся від угоди, якщо у продавця вказана карта третьої особи). Також на сторінці присутній таймер на 15 хвилин, це час, відведений на оплату.

Натискаємо “Оплатити ордер” знизу сторінки.

У банківському додатку я ввожу номер карти продавця і суму, що вказана на сайті:

Потім звіряю ім’я з тим, що було написано при створенні ордера (Tokar Roman). Все сходиться, тому я й підтверджую оплату:

У моєму банку переказ між картками безкоштовний. Якщо у вас при оплаті є будь-які комісії, то ви їх берете на себе. Продавцю має прийти рівно стільки, скільки вказано у вашій заявці!

Натискаю “Оплатити ордер” знизу сторінки:

Тепер чекаємо, поки продавець підтвердить, що він отримав оплату.

Дуже добре! Ось ми і придбали криптовалюту за гривні!

Давайте тепер навчимося продавати криптовалюту

Для початку нам треба додати картку для оплати.

Переходимо сюди і додаємо картку:

 

На сторінці Binance P2P тепер треба вибрати вкладку “Продати”:

Знову відкривається вікно, де ми вводимо суму й читаємо умови угоди. Єдина відмінність в тому, що потрібно вказати одну з раніше доданих карток. Я вибрав ту ж картку, з якої купував ці 100 USDT в попередньому пункті. Знову натискаємо “Продати USDT”:

Тепер чекаємо, поки покупець переведе нам суму, зазначену в заявці, на наш спосіб оплати:

Ось і прийшли гроші!

І SMS від Binance:

Завжди перевіряйте онлайн-банкінг!

А зараз нам потрібно якомога швидше підтвердити отримання оплати:

Ми упоралися, угода завершена!

Рекомендації для безпечної торгівлі

Загальні рекомендації:

Завжди ведіть діалог з продавцем ТІЛЬКИ в чаті Binance на сторінці з відкритою заявкою. Не переходьте у месенджери.

Якщо хтось пише вам з приводу вашої заявки, квапить вас, представляючись підтримкою, то це 100% шахрай. Не дайте себе обдурити.

А тепер рекомендації для покупців:

Не робіть оплату на карти третіх осіб, краще відмовтеся від угоди, натиснувши “Скасувати замовлення”

Не натискайте “Оплатити ордер” до оплати

Якщо після успішної оплати і після закінчення відведеного часу продавець не переводить криптовалюта, натискайте “Апеляція”. Ви надасте докази оплати Службі підтримки, і вам переведуть криптовалюта у ручному режимі.

Не хвилюйтеся, активи продавця все ще заморожені, ви не залишитеся ні з чим!

Для продавців:

Вся потрібна інформація для покупця вже відображається. Якщо він у вас додатково просить, наприклад, термін дії вашої картки або CVV-код, то це 100% шахрай. Подайте скаргу на нього в підтримку.

Не натискайте кнопку “Підтвердити переказ” до фактичного отримання коштів на свій рахунок. Не довіряйте скріншотам, які вам можуть надіслати в чаті, СМС і по електронній пошті. Завжди перевіряйте онлайн-банкінг, інакше ризикуєте залишитися і без крипти, і без грошей за неї. Якщо оплата не надійшла, сміливо тисніть “Апеляція”.

Якщо вам сплатили більше, ніж потрібно, то поверніть різницю покупцеві і прикладіть доказ повернення (квитанцію або скріншот) в чаті, після чого можете завершувати обмін.

Якщо ж ви отримали менше, ніж потрібно, то спробуйте вирішити конфлікт в чаті з покупцем. Якщо це не вийде, то сміливо відкривайте суперечку.

Не приймайте оплату від третьої особи. Звіряйте ім’я покупця з ім’ям відправника коштів. Раджу відкрити апеляцію і повернути гроші відправнику, якщо це все-таки сталося: кошти можуть бути краденими, і потім справжній власник звернеться в банк зі скаргою. Упевнений, зайві проблеми вам точно не потрібні.

Висновок

Сподіваюся, вам сподобалася ця стаття і ви тепер будете активно користуватися Binance P2P. А мої поради з безпеки допоможуть вам зберегти свої кошти від шахраїв.

Бажаю вам усього найкращого! 😊

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...