Реклама

🤩 7 причин чому BNB стане криптовалютою №1

За останній рік токен подорожчав у 15 разів, але все ще не розкрив весь свій потенціал
Čytaty latynkoju
🤩 7 причин чому BNB стане криптовалютою №1
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 🤩 7 причин чому BNB стане криптовалютою №1
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
За останній рік токен подорожчав у 15 разів, але все ще не розкрив весь свій потенціал

Говорячи про криптовалюту більшість людей згадує Bitcoin. І так само, більшість, вважає, що інвестувати треба саме в нього. Він був першої криптовалютою, залишається лідером та залишатиметься надалі. Досить дивна думка, яка не аргументується нічим крім багаторазового повторення.

В економічній історії набагато важче знайти приклади коли б перша спроба одразу виходила ідеальною і лідером галузі ставала компанія-піонер. Форд не винаходив автомобіль, Безос не вигадав інтернет-торгівлю, а соціальна мережа Цукерберга була вже далеко не першою. Це й не дивно, адже розвиваючи вже реалізовані ідеї можна врахувати всі зауваження та побажання користувачів, і створити якісніший продукт, а у винахідника такої можливості не було, він міг розмірковувати лише теоретично. Крім того, першопроходці змушені витрачати на те, щоб довести людям, що створили щось потрібне заледве не менше ніж власне на розробку продукту, а от їх наступники приходять на вже сформований ринок.

Одним зі зразків другої, чи навіть третьої хвилі блокчейн-проектів є Binance та його криптовалюта. Binance Coin – це токен криптобіржі Binance, який використовується для оплати торгових комісій, а також при проведенні біржових пропозицій (IEO) на майданчику Binance Launchpad та службовий токен блокчейну Binance Smart Chain. За останній рік він подорожчав у 15 разів, але все ще не розкрив весь свій потенціал, ось чому:

Низькі комісії

Bitcoin чи Ethereum хороший варіант коли ви переказуєте хоча б кілька сотень доларів. Якщо ж мова про оплату рахунку в ресторані чи похід за продуктами, то комісія може виявитись вищою за суму платежу. Крім того, в мережі Ethereum вартість газу залежить від кількості транзакцій в даний момент. Коли відбувались великі стрибки курсу і народ кидався купувати чи продавати монети комісія могла перевищувати 100 доларів. В мережі Binance ви з такою проблемою не стикнетесь, комісії тут складають лічені долі відсотка.

Швидкість

TPS або кількість транзакцій за секунду ключовий показник для будь-якого платіжного інструменту. Одна з проблем криптовалют — синхронізація вузлів. Щоб виконати транзакції, вузли повинні записати блок в блокчейн. Для цього вони спілкуються і досягають консенсусу. Цей процес займає час. Пропускна здатність Bitcoin — 4 транзакції на секунду. При цьому платіжна система Visa обробляє 65 000 TPS. Розробники BNB стверджують, що технологія здатна обробити 1,4 млн транзакцій в секунду. Особисто я, як користувач, ніколи не стикався з затримками транзакцій як на біржі, так і в мережі BSC.

Спалювання

Загалом було випущено 200 мільйонів токенів BNB. На відміну від традиційних грошей, випустити їх ще неможливо, можна лише зменшувати кількість. Кожен квартал Binance використовує 20% свого прибутку, щоб викупити й спалити токени Binance Coin. Це буде відбуватися до тих пір, поки емісія альткоїна не буде скорочена на 50%, до 100 млн BNB. Тобто, з часом пропозиція токенів лише зменшуватиметься, на відміну від фіатних валют чи навіть Bitcoin, на якому мають намайнити ще близько 3 мільйонів монет, щоб досягти максимуму у 21 млн. А отже – ціна з часом лише ростиме.

Відповідальність за управління системою

Чи вклали б ви гроші в підприємство управлінські рішення в якому приймають не фахові менеджери, а голосування всіх співробітників? Навіть якщо ви особисто вклали, то великі інвестори – ніколи. Їм потрібна визначеність і готовність управлінців нести відповідальність за свої рішення. А коли щось управляється натовпом – це їх лякає. Натовп імпульсивний та схильний до помилок.  Навесні майнери Ethereum оголосили бойкот після повідомлення, про запуск оновлення яке мало знизити комісії. Зниження комісії призвело б до втрати їх заробітку. На щастя, бойкот підтримала лише незначна частина спільноти й він провалився, але чим більшою ставатиме екосистема, тим більше її учасників ставитимуть власні інтереси вище за інтереси проекту і децентралізація перетвориться з переваги на недолік.

Лідер

Творець Binance і BNB – канадець китайського походження Чанпен Чжао – особистість екстраординарна. Він наполегливо набирався знань і ідей в тіні інших бірж і корпорацій, а на сорок першому році життя швидко реалізував свій потенціал. У феноменально короткий навіть для криптовалютної індустрії термін він створив власну біржу, вивів її в лідери і ввійшов до числа ультра-багатих і знаменитих. Разом з Сатоші Накомото та Віталієм Бутеріним він складає «святу трійцю» криптоіндустрії, але оскільки особа творця Bitcoin залишається анонімною вплив двох інших зростає пропорційно.

Біржа номер 1

Ще пару років тому, на початку свого існування, біржа Binance мала фактично нелегальний статус – не була зареєстрована в жодній юрисдикції, регулярно змінювала розташування своїх серверів та співробітників, не працювала з фіатними валютами, а для реєстрації була потрібна тільки електронна пошта. Але зараз ситуація кардинально змінилася. Платформа перестала асоціюватись із відмиванням коштів та відкрита до співпраці з державними органами та великими інвесторами. В Європі та США біржа нещодавно закрила торгівлю токенізованами акціями, йдучи на зустріч фінансовим регуляторам, але таким чином убезпечила себе від конфліктів з регуляторами, які могли б обмежити її діяльність. В Україні Binance вже теж співпрацює з міністерством цифрової трансформації з метою легалізації цифрових активів.

Binance pay

Платіжна система це завжди вигідний бізнес, тим більше платіжна система з підтримкою криптовалют. Адже побудова мосту між криптовалютами та реальним світом це один з головних викликів індустрії. Binance вже має величезну базу користувачів які готові використовувати систему. Якщо можна буде розплачуватись прямо з торгового акаунту, то користувачам не доведеться весь час вводити і виводити кошти, втрачаючи на банківських комісіях. На платформі вже доступна можливість оплачувати готелі за допомогою Binance pay і скоро цей перелік має розширитись.

Таким чином, BNB це не просто токен заради токена, це валюта повноцінної фінансової екосистеми, з якою готові інтегруватись великі компанії та державні інституції. Вона вже стала невід’ємною частиною криптосвіту, і готова повторити це у світі реальному.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...