Реклама

😱 KUNA розповіла про поширені маніпуляції на крипторинку

Криптобіржа KUNA розповіла, які маніпуляції можна зустріти найчастіше на крипторинку.
Čytaty latynkoju
😱 KUNA розповіла про поширені маніпуляції на крипторинку
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 😱 KUNA розповіла про поширені маніпуляції на крипторинку
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Криптобіржа KUNA розповіла, які маніпуляції можна зустріти найчастіше на крипторинку.

KUNA про криптоманіпуляції

Фінансові ринки самі по собі дуже маніпулятивні. І крипторинки не є винятком, адже правила, що регулюють цей новий клас активів, поки не до кінця врегульовані по всьому світу. Це й робить їх уразливими для маніпуляцій.

Криптобіржа KUNA розповіла, які маніпуляції можна зустріти найчастіше на крипторинку.

Більше криптоновин читайте на нашому Telegram-каналі

Як працюють маніпуляції на ринку криптовалют

Одна з відмінних рис більшості цифрових валют — надзвичайна волатильність. Коливання цін відбуваються не тільки в більшому часовому масштабі, який розтягується на тижні й місяці.

Фактично, вони теж проходять від секунди до секунди. Саме цей факт дозволяє маніпулювати ринком і скуповувати монети за низькими цінами, а потім продавати їх після коригування цін.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Маніпуляційні стратегії

Існує кілька «технік» і «стратегій», які можуть і використовувалися для зміни вартості криптовалюти:

  • Wash Trading — купівля і продаж власних коштів, щоб створити враження, що на ринку більше активності, ніж насправді.
  • Pump and Dump — штучна покупка надмірної кількості монет, зазвичай групами для збору капіталу, і продаж з метою отримання прибутку нічого не підозрюють трейдерам.
  • Dark Pool Trading — інвестори з великим капіталом торгують один з одним за межами стандартних бірж, щоб уникнути прослизання.
  • Шилінг — штучне створення помилкової галасу й ажіотажу щодо монети, як правило, для особистої вигоди або обміну платежу від іншої сторони.
  • Торгівля китів — комерсанти з великим капіталом можуть підштовхувати ціни в тому напрямку, який вони вважають за краще, або, як альтернатива, запобігати відхилення цін від того, де вони вважають за краще.

Найвідоміші маніпуляції на ринку

  • Як повідомляє криптобіржа, у 2019 році Bitwise Asset Management опублікувала звіт, який шокував більшу частину криптоіндустрії.

У презентації для SEC, Bitwise заявила, що «95% обсягу торгівлі біткоїнів є підробленими й / або неекономічним за своєю природою» і що криптобіржі навмисно маніпулюють даними, щоб привернути трейдерів на свої платформи.

Хрестоматійним прикладом маніпуляції на крипторинку стала ситуація, що сталася у 2017 році. Дослідження  встановило, що майже весь зріст цифрових валют в той час був приписаний «одному великому гравцеві».

  • Іншим випадком, згідно зі словами KUNA, був про біткоїн і Tether. Професор фінансів Джон Гріффін і Амін Шамс, викладачі Техаського університету й Університету штату Огайо, проаналізували понад 200 гігабайтів даних історії транзакцій між біткоїном і Tether.

Протягом п’яти років Tether випустив незабезпечені токени USDT на суму до $3 млрд, які Bitfinex потім використав для покупки крипти на відкритому ринку для підтримки зростання цін під час ринкових спадів.
Це призвело до різкого збільшення загальної ринкової капіталізації крипти до $795 млрд в кінці 2017 року.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

  • Маск і Tesla також наполегливо змінюють ціну BTC. Компанія вперше оголосила, що буде приймати біткоїн як оплату 8 лютого 2021 року, одночасно оголосила про покупку крипти на суму $1,5 млрд. Це оголошення вперше в історії допомогло підняти ціну біткоїна вище $50 000.

Криптобіржа запевняє, що 24 березня Tesla відкрила можливість продажу за біткоїн й вона була помітно незграбною. Покупці ризикували ввести неправильний адресу гаманця. Проте після появи цієї опції виникло ралі BTC до більш ніж $58 000. Потім Маск оголосив, що Tesla більше не братиме BTC до оплати через екологічних проблем. Після цієї заяви вартість монети впала майже на 10%.

  • 12 березня 2020 року, день відомий як «Чорний четвер крипти». У цей день біткоїн за лічені хвилини впав на 17%, а через кілька годин впав ще на 40%. Таке різке падіння призвело до ліквідації лише ф’ючерсів на Bitmex на $1,5 млн.

Чекаючи падіння приблизно 12 березня, маніпулятори, можливо, розіграли драму, щоб отримати більш високий прибуток від ф’ючерсних контрактів.

Ба більше, за кілька днів до Чорного четверга приплив (депозитів) на основні біржі почав рости більш високими темпами, починаючи з 8 березня. Зокрема, середній приплив на транзакцію становив близько 1000 BTC, а після цього приплив варіювався від 1500 до 6000 BTC напередодні падіння цін в четвер.

Чи можна не стати жертвою маніпуляцій?

Як запевняє криптобіржа, відстеження переміщень маніпуляторів — це гра в хто-кого. На жаль, не існує 100% прозорого перевіреного індикатора, який міг би відстежувати маніпуляційні тактики. Особливо на ринку, де для великих трейдерів майже нульові комісії.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Повідомляється, що роздрібні трейдери повинні мати більш довгостроковий погляд на динаміку цін на крипту, а не дивитися графіки, вимірювані у хвилинах. Погляд з висоти пташиного польоту дає більш загальне уявлення про тенденції й про те, що відбувається на ринку.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...