Реклама

🥰 Україномовні розвиткові дитячі книги та авторські майстерки  

Як співрозмовник надихнув зібрати підбірку крутих матеріалів, що допоможуть батькам, вихователям та учителям, а дітям принесуть багато радості й знань
Čytaty latynkoju
🥰 Україномовні розвиткові дитячі книги та авторські майстерки  
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🥰 Україномовні розвиткові дитячі книги та авторські майстерки  
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Як співрозмовник надихнув зібрати підбірку крутих матеріалів, що допоможуть батькам, вихователям та учителям, а дітям принесуть багато радості й знань

Є зустрічі чи розмови, які дарують нам інсайт, вони, як яскраві спалахи, — освітлюють усе довкола тебе і ти бачиш речі з іншого ракурсу. Цю підбірку матеріалів, до створення яких я долучалася у команді EdPro та команді Nravo Kids, я зробила після однієї розмови у потязі. Ми всі були незнайомі. Розговорилися про мову. І на багато аргументів хлопця з Сумщини про те, чому він все ж спілкується російською, чудово володіючи українською мовою, хлопець з Львівщини сказав: “А я усе зроблю, щоб твої діти хотіли говорити українською!” І мене осяяло: я так уже роблю! Захотілося поділитися корисними матеріалами для дітей, до створення яких я була залучена. Всі можуть користуватися матеріалами хоч зараз — все у вільному доступі.

Це підбірка інтерактивних книг, які можна переглядати, зареєструвавшись на сайті ua.mozaWeb.

А тематичні цікаві майстерки для дітей я також придумувала кілька років тому й публікувала на блозі Nravo Kids. Разом виходять чудові STEAM-проєкти для діток у садочку чи у молодшій школі. Бо це можливість дослідити певну тему, обговорити її та створити власний виріб. Заготовки для роботи з дітками також у вільному доступі — завантажив, роздрукував, взяли олівці, ножиці, клей і творимо!

Музична Абетка

Хочеться розпочати розповідь саме із неї, можливо тому, що я є співавтором інтерактивної “Музичної Абетки”. Вона особливо корисна для тих, хто вивчає літери.

Для творчості з дітьми пропоную “Музичні книжкові закладки” або на прикладі Нравок-буквознавок побавитися на сприйняття літер за допомогою кольорів та асоціацій. Pdf-файл тут.

Посібник “Уроки критичного мислення”

Кожна тема ілюстрована, ігри та завдання — на перевірку засвоєння інформації, тут є ще й корисні вправи для розминки з математики, тренування пам’яті, а усі тексти озвучені — прослуховуєте або зачитуєте самостійно.

Тут з дітьми можна повправлятися на домальовках. У статті “Дошкільнячі домальовки – дід Іван та звірята :)“ є приклади та на основі цього зробити свої власні завдання або скористатися готовими шаблонами. Поєднуємо творчу складову із логікою та аналізом — що та як домальовувати. Для мене важливо наголосити, що  дотримуватися логіки добре, але ще важливіше дозволяти дітям проявляти фантазію і робити на власний розсуд! Навіть якщо це зовсім не вписується у рамки нашого дорослого критичного мислення :))))

Книжка “Який Такий” — готові уроки толерантності

Ця книжка для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку та для викладачів. Вона яскраво та зрозуміло пояснює дітям ідеї інклюзії та толерантності.

Для діяльності з дітьми пропонуємо зробити книжкові закладки з різними героями: тваринки, пташки, що живуть поряд або лише у диких місцинах. Матеріали — у статті “Закладки для книг”.

Інтерактивна книга “Школа Різдва”

За її допомогою можна підготувати дітей до віншувань, вивчити щедрівки, колядки, навчитися плести різдвяного павука чи робити зірку, готувати кутю або ж навіть організувати урок-виставу.

Діти можуть зробити власний вертеп з пальчикових фігурок. Стаття із заготовками тут.*

*Наголошую, що усі матеріали для ручної роботи я придумувала та створювала разом з командою Nravo Kids, користуйтеся на здоров’я! Діліться з батьками та всіма, хто працює з дітьми.

А хто забажає готові друковані розвиткові набори, над якими я працювала з командою Творчі Нравки, звертайтеся! Це чудовий мікс можливостей вивчати нове та творити просто, з радістю та яскравими персонажами.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...