Реклама

5 планів українських податківців на 2018-й

Мирослав Продан, очільник Державної фіскальної служби України (ДФС) оприлюднив основі плани відомства щодо збільшення податкових надходжень та запровадження інновацій у 2018 році. На часі дізнатися подробиці
Čytaty latynkoju
5 планів українських податківців на 2018-й
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 5 планів українських податківців на 2018-й
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Мирослав Продан, очільник Державної фіскальної служби України (ДФС) оприлюднив основі плани відомства щодо збільшення податкових надходжень та запровадження інновацій у 2018 році. На часі дізнатися подробиці

Реформування Державної фіскальної служби, резерви по наповненню бюджету у 2018 році та податкові зміни, які чекають платників, стали темою обговорення під час зустрічі в.о. Голови ДФС Мирослава Продана та представників економічного блоку Посольства США в Україні.

Орієнтація на індикатори

За словами очільника фіскальної служби, ДФС докладе максимум зусиль для виконання індикативних показників бюджету. Йдеться про плани, закладені у бюджеті на 2018 рікБюджет-2018 — скільки мільйонів та куди віддасть держава. Боротися за виконання планів уряду мають намір шляхом виведення економіки з «тіні». Зокрема, обіцяють і далі «тиснути» на контрабандистів та мінімізувати податкове навантаження на бізнес.

Для спрощення ведення бізнесу та проведення податкових розрахунків Мирослав Продан пообіцяв подальший розвиток вже існуючих та запуск нових електронних сервісіив від ДФС.

Більше інновацій

За словами очільника податкового відомства, розвиток ІТ-складової та впровадження нових сервісів стануть одними з головних завдань ДФС у 2018 році. Враховуючи закладений бюджетний ресурс, ДФС у наступному році планує оновити все комп’ютерне забезпечення, яке відповідає за онлайн-послуги для платників податків усіх форм власності.

Мирослав Продан додав, що сьогодні ДФС фактично завершує роботу і, як і обіцяли, до кінця року планує запустити обновлений Електронний кабінет платника.

— Мова йде, наприклад, про сервіси для платників ПДВ, акцизного податку. Фізичні особи сьогодні можуть повноцінно здійснювати свою діяльність за рахунок електронного кабінету. Йдеться про проведення електронних перевірок, про сплату податків, подачу звітності, отримання будь-яких інформаційних консультаційних, адміністративних послуг. Найближчим часом ми абсолютно до такого формату доведемо і обслуговування юридичних осіб

Робота з митницями на новому рівні

Змін у наступному році зазнають і українські митниці. За словами Мирослава Продана, вже 2017-го розпочато реконструкцію пунктів пропуску. На етапі змін на них встановлюють засоби технічного контролю. 2018 рік стане періодом подальшого впровадження європейських стандартів на українській митниці.

Також у першому півріччі 2018 року планується поширити на всю Україну експеримент щодо взаємодії інформаційних систем ДФС та Державної прикордонної служби на пунктах пропуску. Зараз такий експериментальний пункт діє на перетині українського державниого кордону для автомобільного сполучення «Нові Яриловичі». З наступного тижня його планується впроваджувати у пункті пропуску «Кучурган-Первомайськ».

Електронний реєстр дав перші результати

Серед результатів роботи податківців у 2017-му голова відомтсва назвав показники відшкодування податку на додану вартість. За словами представників США, котрі відвідали цими днями українську столицю, практично всі американські компанії, які працюють в Україні, отримують бюджетне відшкодування вчасно. У свою чергу Мирослав Продан підкреслив, що із впровадженням електронного реєстру з відшкодування ПДВ 97% платників отримують заявлені до повернення суми протягом наступного місяця.

Податок на прибуток «виходить з тіні»

Крім того, спостерігається позитивна динаміка щодо декларування податку на прибуток. У порівнянні із аналогічним періодом 2016 року у 2017-му вдвічі зросли середньоквартальні нарахування цього податку. Якщо у 2016 році цей показник становив 10,5 млрд. грн., то у 2017 році ця сума становить вже понад 18 млрд грн. Нагадаємо, раніше Президент України запропонував внести зміниІз 2019 року в Україні скасують податок на прибуток щодо оподаткування капіталу, скасувавши податок на прибуток для компаній із 2019 року.

Share
Написати коментар
loading...