Реклама

🙂 Для Дені Вільнева «Володар перснів» Пітера Джексона був прикладом для екранізації «Дюни»

Čytaty latynkoju
🙂 Для Дені Вільнева «Володар перснів» Пітера Джексона був прикладом для екранізації «Дюни»
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 🙂 Для Дені Вільнева «Володар перснів» Пітера Джексона був прикладом для екранізації «Дюни»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Дені Вільнев дав нове інтервʼю, у якому поділився своїми планами на «Дюну 3», а також відзначив, що кінотрилогія «Володар перснів» від Пітера Джексона для нього була певним орієнтиром в екранізації роману Френка Герберта.

Режисер двох частин «Дюни» відзначив, що робота Джексона з першоджерелом для нього була певним прикладом того, як варто екранізувати масштабний роман та фантастичний світ. Він відзначає, що важливо зберігати дух оригінального твору, однак звісно й залишати місце для власних інтерпретацій:

Я намагався з усіх сил залишатися близьким до духу і залишатися близьким естетично до того, що я мав на увазі, коли читав книжку. Я пам'ятаю, коли я побачив фільм Пітера Джексона «Володар перснів», я відчув стільки поваги до книжки, стільки любові до неї.

Звичайно, це моя адаптація, мій погляд на неї, але люди відчують енергію, дух, близький до того, що зробив Френк Герберт. Тож, якщо це може заохотити більше людей прочитати книгу, це було б чудово. Зрештою, це і є мета.

Щодо «Дюни 3», то тут режисер поділився своїм підходом до цього фільму. Він відзначає, що загалом не варто вважати його екранізацію цих книжок чимось на кшталт трилогії:

По-перше, важливо, щоб люди зрозуміли, що для мене це був дійсно диптих. Це була справді пара фільмів, які стануть адаптацією першої книги. Це зроблено і з цим покінчено.

Якщо я зроблю третій, який зараз у процесі написання, то це не буде трилогія. Дивно це казати, але якщо я повернуся до цієї теми, то зроблю щось, що відчуватиметься інакше і матиме власну ідентичність.

Таким чином Вільнев відзначає, що його третю частину «Дюни» варто сприймати дещо окремо від перших двох фільмів. До того ж режисер додає, що у новому фільмі хоче залишити «насіння» для продовження екранізації інших романів «Дюна», але уже кимось іншим.

Раніше Дені Вільнев відзначив, що уже активно працює над сценарієм «Дюни 3».

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...