Реклама

🎥 Рідлі Скотт впав у депресію від перших «Зоряних війн» і тому зняв «Чужого»

Čytaty latynkoju
youtube.com
🎥 Рідлі Скотт впав у депресію від перших «Зоряних війн» і тому зняв «Чужого»
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 🎥 Рідлі Скотт впав у депресію від перших «Зоряних війн» і тому зняв «Чужого»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

У 1977 році Рідлі Скотта настільки вразили «Зоряні війни», що він вирішив змінити усі свої плани та зняти «Чужого».

Культовий режисер нещодавно відвідав прем’єру стрічки «Чужий: Ромул» Феде Альвареса та для Letterboxd назвав список своїх найулюбленіших фільмів серед якого знайшлося місце для перших «Зоряних війн» Джорджа Лукаса.

За словами Скотта стрічка його настільки вразила, що він після перегляду фільму три місяці перебував у депресії, а після цього скасував свій майбутній проєкт та зайнявся своїм культовим «Чужим», що вийшов у 1979 році.

(Я) прийшов на прем'єру «Зоряних війн» і сидів там, я був у депресії три місяці. Як я можу знімати в «Трістана та Ізольду», коли цей хлопець робить таке? Зробив розворот, запропонував «Чужого» за шість тижнів.

Як бачимо «Зоряні війни» та їхнє новаторство для свого часу зуміли вразити Скотта достатньо, щоб він покинув свій поточний проєкт та взявся за створення власного шедевра та створив для нас уже класичний фантастичний горор «Чужий».

Відзначимо, що серед інших улюблених стрічок окрім перших «Зоряних війн» режисер назвав: «Космічну одіссею 2001 року» Стенлі Кубрика, «Боротьба за вогонь» Жан-Жака Анно та власний фільм «Той, хто біжить по лезу».

Раніше Рідлі Скотт розповів, що зняв для «Гладіатора 2» найбільшу у своїй кар’єрі екшн-сцену.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...