Реклама

🎬 В США в прокат вийде українська стрічка «Порцелянова війна»

Čytaty latynkoju
🎬 В США в прокат вийде українська стрічка «Порцелянова війна»
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 🎬 В США в прокат вийде українська стрічка «Порцелянова війна»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Американський дистриб’ютор Picturehouse придбав права на прокат українського фільму «Порцелянова війна», який розповідає про митців під час війни.

Як пише видання Deadline, фільм може стати претендентом на «Оскар» — тому його вихід в прокат в США восени може повпливати на участь стрічки у премії.

У Picturehouse вважають, що документальний фільм від режисерів Брендана Белломо та Слави Леонтьєва може привернути увагу американців.

У цьому прекрасному та жахливому документальному фільмі наголошують на стійкості мистецтва та художників. Захоплюючий показ техніки та успіху як у мистецтві, так і у війні красномовно намальований режисерами. Глядачі відгукнуться на їхню особисту історію та патріотизм.

Боб Берні, керівник Picturehouse

Нагадаємо, стрічка розповідає про український художників Славу Леонтьєва, його дружину Аню Стасенко і Андрія Стефанова, які залишилися прифронтовому місті Харків. Попри постійні обстріли, вони продовжують створювати порцелянові фігурки, якими прикрашають зруйновані у Харкові будівлі, документуючи це на камеру.

Раніше ми розповідали, що українська стрічка «20 днів у Маріуполі» отримала премію «Оскар».

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...