Реклама

🤔 «Анкерні істоти» (Anchor Beings) кіновсесвіту Marvel — хто та що це таке

Čytaty latynkoju
🤔 «Анкерні істоти» (Anchor Beings) кіновсесвіту Marvel — хто та що це таке
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 🤔 «Анкерні істоти» (Anchor Beings) кіновсесвіту Marvel — хто та що це таке
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Після «Месників: Завершення» Marvel у своєму кіновсесвіті (MCU) відкрила двері до мультивсесвіту, якому вона здавалося б останнім часом не могла дати ради.

Однак у новому фільмі «Дедпул і Росомаха» нам презентували новий концепт «Анкерних істот» (Anchor Beings), який видається тепер дає більше визначеності та шляхів для розв’язання сюжетних проблем у наступних фільмах.

Саме ця концепція стала ключем до повернення Г’ю Джекмана у ролі Росомахи попри фінал його історії у стрічці «Лоґан» у 2017 році.

Власне головне завдання Дедпула у новому фільмі засноване на життєвій важливості «Анкерних істот». Однак звісно це ще, ймовірно, нам розкриють у подальших фільмах Marvel.

Водночас у «Дедпулі і Росомасі» ця концепція нарешті дала нам змогу насолодитися довгоочікуваним дуетом Раяна Рейнольдса та Г’ю Джекмана, адже виявилося, що Дедпулу потрібен Росомаха через його важливість як можливої «Анкерної істоти» його власного світу. Загалом це все, що можна відзначити, якщо обійтися без критичних спойлерів. Тому надалі, якщо ви ще не дивилися «Дедпула і Росомаху» радимо бути обережними з прочитанням тексту.

 

*** Можливі спойлери ***

 

«Анкерні істоти» у кіновсесвіті Marvel є важливими для своїх власних окремих світів

Згідно з поясненням у «Дедпулі і Росомасі» від Містера Парадокса з «Управління Часовими Змінами» («УЧЗ») «Анкерні істоти» це обрані важливі особи, які є життєво важливими для підтримки існування їхньої власної реальності/світу.

Тому, як тільки ця особа гине її реальність без неї поступово починає деградувати. Тобто у випадку з Землею-10005 (більше відома як всесвіт «Людей Ікс» від Fox) такою «Анкерною істотою» був саме Росомаха Г’ю Джекмана, який власне загинув, щоб врятувати Лору Кінні/X-23 (Дафні Кін) у фільмі «Лоґан» 2017 року. Це звісно поставило під загрозу існування світу відомого для Дедпула Раяна Рейнольдса.

Водночас занепад реальності без своєї «Анкерної істоти» має займати доволі довгий час (кілька тисяч років). Однак Містер Парадокс у цьому сенсі виявився не надто терплячим та створив пристрій, що здатний моментально видалити цілу реальність.

Однак Дедпулу пропонують можливість врятуватися завдяки інтеграції з Землею-616 та «Священною часовою лінією» (Sacred Timeline), якщо він залишить свою реальність перед її загибеллю.

Натомість герой вирішує замінити «втраченого» Росомаху у своєму світі Росомахою з іншої реальності, який міг би слугувати «Анкерною істотою» та стабілізувати і врятувати небайдужий Дедпулу світ.

«Священну часову лінію» створив Той, Хто Залишився (Джонатан Мейджорс), після перемоги у Мультивсесвітній війні над своїми більш лихими варіантами.

Щоб створити її, Той, Хто Залишився, обрізав усі інші часові лінії, виділивши лише одну, і побудував «УЧЗ», щоб контролювати її стабільність. Власне Канґ Завойовник у виконанні Джонатана Мейджорса був одним із лихих варіантів Того, Хто Залишився та ніс загрозу нової Мультвсесвітної війни.

Власне Земля-616 у кіновсесвіті Marvel є цією «Священною часовою лінією». Саме на ній відбуваються події усіх основних фільмів Marvel, які ми бачили до цього.

Загалом наразі це усе, що нам показали стосовно «Анкерних істот» у кіновсесвіті Marvel.

«Анкерні істоти» це концепт з коміксів?

Відповідь на це питання буде і так, і ні. Загалом у коміксах є схожі терміни та концепти, які загалом підпадають під розуміння «Анкерних істот» з кіновсесвіту Marvel.

Наприклад у коміксах є Nexus Beings — рідкісні особи, яким під силу змінювати хід своїх часових ліній, створюючи ключові події-зв’язки.

Загалом наразі доволі важко встановлювати якісь конкретні зв’язки, які ми уже дізнаємося з наступних проєктів. Однак «бос» Marvel Studios Кевін Файгі раніше у своєму інтерв’ю відзначив, що коміксний концепт та «кіновсесвітний» можуть бути іменами для одного явища:

Я вважаю, що в коміксах Marvel і в MCU є істоти, які мають велике значення. Існують Nexus Beings, про яких ми вже говорили, і в коміксах є мутанти омега-рівня, про яких ми вже говорили. Я думаю, що багато що залежить від того, де ви знаходитесь у всесвіті і яку термінологію ви використовуєте.

Можна таким чином говорити, що це цілком коміксний термін з особливостями його адаптації під кіновсесвіт Marvel задля його порятунку у всіх сенсах.

Майбутнє «Анкерних істот» для кіновсесвіту Marvel

Загалом з презентацією цієї концепції Marvel тепер має потенціал для створення епічнішої історії ніж та, яку ми бачили у «Сазі нескінченності», адже тоді на кону стояв лише один всесвіт, а тепер ставки підняті до рівня кожного всесвіту, який лише може існувати.

Тобто кожен всесвіт має своїх «Анкерних істот» зі смертю яких такий світ «стирається» з реальності. Тому звісно з’являється цікава можливість того, що якийсь лиходій або група лиходіїв спробує одночасно атакувати більшість «Якорів», щоб встановити свій контроль над однією часовою лінією та знищити мультивсесвіт у його різноманітті.

Звісно, що усе це може мати свій розвиток у наступних двох фільмах про «Месників» — «Судний день» з лихим Робертом Дауні-мол. у ролі Доктора Дума та «Секретних війнах», де ми можливо побачимо зіткнення усіх можливих супергероїв з усіх можливих світів.

Хто є «Анкерною істотою» для основного світу?

Разом з появою цієї концепції логічно, що з’являється питання про те, а хто є «Анкерною істотою» для основного світу — Землі 616?

Звісно, що першим на думку міг прийти Тоні Старк, який жертовно віддав своє життя задля порятунку свого всесвіту у «Месниках: Завершення».

Якби «Анкерною істотою» була б саме Залізна людина, то це означало б, що Земля-616 поступово занепадала з часів «Завершення» (іронічно, що це можна було б говорити про кіновсесвіт Marvel).

Однак звісно це все наразі лише припущення, адже «Анкерною істотою» основного світу може бути й інший герой. У цьому випадку на думку може спадати лише Людина-павук Тома Голланда, який багато в чому може походити на роль «Анкерної істоти» для цього всесвіту.

Проте звісно, що дізнаємося про усе це ми лише згодом. Як загалом й про те, чи вдасться кіновсесвіту Marvel «вирулити» з прірви вдалим використанням концепції «Анкерних істот».

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...