Реклама

👀 «Оппенгеймер» вийшов у Японії — глядачі розчаровані, що не показали наслідки бомбардування Хірошіми

Čytaty latynkoju
👀 «Оппенгеймер» вийшов у Японії — глядачі розчаровані, що не показали наслідки бомбардування Хірошіми
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 👀 «Оппенгеймер» вийшов у Японії — глядачі розчаровані, що не показали наслідки бомбардування Хірошіми
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Через майже вісім місяців з моменту своєї світової прем’єри та після отримання багатьох нагород стрічка Крістофера Нолана «Оппенгеймер» нарешті вийшла у прокат в Японії.

Звісно, що реліз фільму про «батька атомної бомби» для мешканців цієї країни є доволі чутливою темою, оскільки Японія єдина країна в історії на території якої було застосовано ядерну зброю під час бойових дій.

Тому зрозуміло, що у японців стрічка викликала особливу реакцію та емоції. До прикладу Тошіюкі Мімакі, який пережив бомбардування Хіросіми, коли йому було 3 роки та який очолює організацію  Japan Confederation of A- and H-Bomb Sufferers Organizations (мета якої тиск на уряд Японії для покращення підтримки жертв бомбардування та лобіювання урядів щодо заборони ядерної зброї) розповів, що залишився зачарований історією Роберта Оппенгеймера. У своєму коментарі він відзначив:

Про що думали японці, здійснюючи напад на Перл-Гарбор, розпочинаючи війну, в якій вони ніколи не могли сподіватися перемогти. Протягом усього фільму я все чекав і чекав, коли почнеться сцена бомбардування Хірошіми, але цього так і не сталося.

Напад на армії Японської імперії на американську військову базу у Перл-Гарборі відбувся 7 грудня 1941 року. Власне саме ця подія стала причиною через яку США офіційно вступила у Другу Світову війну та відповідно й призвела до того, що у серпні 1945 року американці застосували ядерну зброю у Хірошімі та Нагасакі.

Мімакі загалом залишився не єдиним глядачем, який залишився розчарованим тим, що у фільмі «Оппенгеймер» глядачам не демонструють наслідки застосування ядерної зброї у Хірошімі та Нагасакі. Стрічка більше фокусується на особистості Роберта Оппенгеймера та його особистих переживаннях.

До прикладу колишній мер Хірошіми Такаші Хіраока, який виступив на допрем’єрному показі фільму доволі критично висловився щодо упущення демонстрації наслідків бомбардування.

З точки зору Хірошіми, жах ядерної зброї був зображений недостатньо. Фільм був знятий таким чином, щоб підтвердити висновок про те, що атомна бомба була використана для порятунку життя американців.

Хоча загалом глядачі хвалили фільм та відзначали, що така тема є цікавою для японців, хоча й викликає неоднозначні емоції.

Своєю чергою режисер «Ґодзілла мінус один» Такаші Яамадзакі відзначив, що одного дня хотів би зняти стрічку з японським поглядом на ці події:

Я відчуваю, що Японія повинна дати відповідь «Оппенгеймеру. Колись я хотів би зняти цей фільм.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...