Реклама

📜 Сценарій стрічки «Оппенгеймер» написаний від першої особи вже доступний в інтернеті

Čytaty latynkoju
📜 Сценарій стрічки «Оппенгеймер» написаний від першої особи вже доступний в інтернеті
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 📜 Сценарій стрічки «Оппенгеймер» написаний від першої особи вже доступний в інтернеті
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Під кінець року шанувальників режисера Крістофера Нолана та його стрічки «Оппенгеймер» потішили подарунком у вигляді доступного сценарію фільму. Тепер кожен охочий може завантажити його та переконатися, що Нолан дійсно написав його від першої особи, тобто головного героя, Роберта Оппенгеймера.

Нагадаємо, що біографічна стрічка вийшла в прокат у липні цього року та вже зуміла зібрати майже $1 млрд та за словами Нолана є його однією з найуспішніших робіт.

Сам фільм розповідає про фізика-теоретика й «батька атомної бомби» Роберта Оппенгеймера. Сценарій, над яким працював сам Крістофер Нолан, заснований на книзі Кая Берда та Мартіна Шервіна «Американський Прометей». Це біографія науковця, яка у 2006 році отримала Пулітцерівську премію.

Однак особливістю роботи над «Оппенгеймером» було те, що вперше у своїй кар’єрі Нолан написав сценарій від першої особи.

Це ідея про те, як ми проникаємо в чиюсь голову і бачимо, як вони уявляли собі це радикальне переосмислення фізики. Одна з речей, з якою історично було важко для кінематографа — це зображення інтелекту або геніальності. Воно дуже часто не може зацікавити людей.

Крістофер Нолан

Фрагмент сценарію від особи Роберта Оппенгеймера

Коли Нолан відправляв готовий сценарій стрічки своєму керівнику з візуальних ефектів Ендрю Джексону, режисер наголосив йому на тому, що важливо «залізти в голову» головного героя та побачити світ його очима:

Ми повинні знайти спосіб залізти в голову цього хлопця. Ми повинні побачити світ так, як він його бачить, побачити, як рухаються атоми, побачити, як він уявляє собі хвилі енергії, квантовий світ... І ми повинні відчути небезпеку, відчути загрозу всього цього якимось чином.

Нолан також відзначав, що навіть описи персонажів сценарію, деталі декорацій та сценічні вказівки були написані від імені Оппенгеймера. Як відзначає режисер він «справді хотів по-справжньому пережити цю історію».

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...