Реклама

🇺🇦 Венеційський кінофестиваль проведе Український день для підтримки кіноіндустрії

Čytaty latynkoju
🇺🇦 Венеційський кінофестиваль проведе Український день для підтримки кіноіндустрії
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 🇺🇦 Венеційський кінофестиваль проведе Український день для підтримки кіноіндустрії
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

На цьогорічному Венеційському кінофестивалі проведуть Український день в рамках якого відбудеться низка панелей та зустрічей спрямованих на підтримку постраждалої від війни  української кіноіндустрії.

Про це повідомляє видання Variety. Відзначається, що таким чином організатори кінофестивалю хочуть «підтвердити свою солідарність з українським народом і трагедією, яку він переживає». Нагадаємо, що минулого року також було проведено аналогічний Український день в рамках якого також було звернення Президента України Володимира Зеленського.

Український день в рамках Венеційського кінофестивалю включатиме вступне слово президента бієнале Роберто Чікутто та художнього директора Альберто Барбера. Перша панель називатиметься «Українська кіноіндустрія під час війни», де буде презентовано наявний стан справ Мариною Кудерчук, головою Державного агентства України з питань кіно.

Також буде панель під назвою «Знімати в Україні: Підтримка та співпраця», в якій візьмуть участь кілька продюсерів: Артем Колюбаєв, голова Ради з державної підтримки кінематографії; Вікторія Ярмощук, голова Film.UA та ін. Модератором обох панелей буде телеведучий Володимир Остапчук.

Також в секції Horizons Extra Венеційського кінофестивалю відбудеться прем’єра стрічки «Назавжди-назавжди» режисерки Анни Бурячкової. Зйомки цього фільму в Києві було завершено всього за два місяці до повномасштабного вторгнення Росії до України.

Відзначимо, що цьогорічний Венеційський кінофестиваль буде ювілейним, адже це вже 80-й захід в історії. Триватиме він з 30 серпня по 9 вересня, а Український день відбудеться 6 вересня.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...