Реклама

💥 З'явився перший трейлер антивоєнної драми «На Західному фронті без змін»

Čytaty latynkoju
💥 З'явився перший трейлер антивоєнної драми «На Західному фронті без змін»
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 💥 З'явився перший трейлер антивоєнної драми «На Західному фронті без змін»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Стримінговий сервіс Netflix поділився трейлером екранізації однойменного твору Еріха Марії Ремарка про Першу світову війну «На Західному фронті без змін». Фільм стане першою німецькомовною адаптацією роману з часів його створення та покаже саме німецький, а не американський чи британський погляд на сюжетні події.

Трейлер починається з цитати письменника: «Це ані звинувачення, ані сповідь… і в жодному разі не пригода, бо смерть це не пригода для тих, хто стоїть з нею віч-на-віч», – що одразу дає нам зрозуміти антивоєнний настрій стрічки німецького режисера Едварда Берґера. Це очевидно й з кадрів з радісними юними обличчями, що чергуються зі сценами вибухів, тілами загиблих солдатів на полі бою та літаками в небі, що скидають снаряди. Так само як і першоджерело, екранізація не має на меті зобразити війну як свято героїзму та мужності чи як ще одну пригоду, а лиш ще раз нагадати, що вона несе з собою біль, смерть, страждання та зламані долі цілого втраченого покоління.

Я дивлюся багато американських та британських фільмів, як і всі ми, і час від часу серед них трапляються воєнні чи антивоєнні стрічки. Вони здаються мені надзвичайно захопливими. Але я відчуваю, що вони ніколи не показують мій погляд, погляд, який я маю як німець. Це не робить ні Америка, яка врятувала Європу від фашизму, ні Англія, на яку напали та втягнули у війну всупереч її бажанню, їхні солдати повернулися додому, звісно ж травмовані та психологічно зламані, але їх зустрічали як героїв, для цих країн війна увійшла в національну ментальність як подія, якою суспільство може пишатися. Для нашого ж національного менталітету, з іншого боку, це лише провина, жах, терор та руйнування.

Едвард Берґер, режисер

Даніель Брюль («Алієніст», «Перший месник: Протистояння») зіграє дипломата, що буде обговорювати питання капітуляції Німеччини в останні дні війни, Фелікс Каммерер, для якого ця роль є акторським дебютом, втілить на екрані головного героя Пауля Боймера, який разом з однокласниками потрапляє на фронт, а Станіслава Качинського, одного з основних персонажів роману, зіграє Альбрехт Шух (Bad Banks). Серед касту також відзначено Себастьяна Хюлька («Пітьма»), Аарона Гілмера (The Last Word), Едіна Хасановича (Skylines) і Девіда Стрісова (Dignity).

Фільм вперше буде презентовано 12 вересня на міжнародному кінофестивалі в Торонто TIFF 2022, всесвітня прем’єра відбудеться 28 жовтня на Netflix.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...