Реклама

🎬 Фільм «Маріуполь Невтрачена надія» покажуть у містах світу, схожих на Маріуполь

Документальний фільм «Маріуполь. Невтрачена надія», знятий Об’єднанням Українських Продюсерів, покажуть у 40 містах світу, подібних до Маріуполя.
Čytaty latynkoju
🎬 Фільм «Маріуполь Невтрачена надія» покажуть у містах світу, схожих на Маріуполь
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 🎬 Фільм «Маріуполь Невтрачена надія» покажуть у містах світу, схожих на Маріуполь
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Документальний фільм «Маріуполь. Невтрачена надія», знятий Об’єднанням Українських Продюсерів, покажуть у 40 містах світу, подібних до Маріуполя.

Документальний фільм «Маріуполь. Невтрачена надія», знятий Об’єднанням Українських Продюсерів, покажуть у 40 містах світу, подібних до Маріуполя. Акція пройде за підтримки Міністерства закордонних справ України. Фільм показує війну Росії проти України очима простих людей і глядачами стануть також прості мешканці міст показу.

Це буде прем’єра стрічки, яка пройде паралельно з прем’єрним показом в Україні.

Володимир Бородянський, співзасновник Об’єднання Українських Продюсерів (ОУП), продюсер фільму “Маріуполь. Невтрачена надія”: «Ця акція — про емпатію. Нам здається важливим, щоб люди у містах “таких же як” Маріуполь відчули, що таке війна, прожили емоції та знайшли у собі солідарність. Те, через що пройшли герої наших стрічок, має побачити кожен представник міжнародних організацій, які свого часу були створені саме для того, аби нічого подібного ніколи не відбувалося в сучасному світі. Це страшно визнавати, але “ніколи знову” виявилося просто фразою, за якою не стоять реальні дії. Складається враження, що всі вони втратили свою початкову місію — забезпечувати глобальну безпеку та дотримання усіма країнами міжнародного гуманітарного права. Кожен з наших героїв демонструє настільки неймовірну силу та людяність, яким представники ООН або Червоного Хреста можуть повчитися. Кожен з героїв наших фільмів робив все можливе, що від нього залежало для того, аби забезпечити саму можливість існування “міжнародного гуманітарного права” без жодних регламентів та процедур. І це має побачити міжнародна спільнота».

Організатори акції націлені на 40 міст, які є подібними Маріуполю за такими критеріями: кількість населення та наявність порту та/чи промислового виробництва або міста-побратими Маріуполя. Вже підтвердили покази Герцлія, Балтімор, Брно, Хафнарфьордур, Гамільтон, Гавр, Ікаст, Лінц, Окленд, Самуї, Савона, Утрехт, Варна. В деяких країнах покази відбудуться у столицях: Пекін, Токіо, Женева, Таллінн.

Дмитро Кулеба, Міністр закордонних справ України: «МЗС і наші посольства в усьому світі щодня розповідають правду про злочини РФ. Показ фільму про Маріуполь в 40 подібних до нього містах світу стане важливим внеском у цю справу. Публічна дипломатія МЗС працює особливо активно під час війни, адже саме такі людяні проєкти дозволяють достукатися до сердець іноземців. Реальні життєві історії українців є найкращим інструментом витіснення російської пропаганди та брехні. Документальний фільм “Маріуполь. Невтрачена надія” дозволить іноземним глядачам побачити російську агресію очима її безпосередніх свідків. Ми працюємо над тим, щоб світ бачив справжнє обличчя РФ і не зупинимося, допоки останній російський солдат не залишить нашої землі, а винні в агресії та злочинах будуть покарані».

«Маріуполь. Невтрачена надія» — спокійне документальне свідчення очевидців війни, наскільки може бути спокійним фільм про ці події. Кіно не містить страшних кадрів, не справляє емоційний тиск на глядача. П‘ять містян, простих людей, розказують свій досвід проживання всередині війни. Єдиний закадровий голос зачитує щоденники однієї з героїнь, журналістки Надії Сухорукової.

В Україні до Дня Незалежності відбудеться прем’єра циклу документальних фільмів, знятих Об’єднанням Українських Продюсерів. Окрім «Маріуполь. Невтрачена надія» українські медіа покажуть стрічки «Дев’ять життів», «Вокзал надії. Берлін» та «Втрачений дім». Акція в Україні отримала назву «А потім прийшли “братья”».

Об’єднання Українських Продюсерів (ОУП) створено у березні 2022 сімома досвідченими ТБ та кіно- продюсерами спеціально для зйомок кіно про передумови, хід та наслідки російської агресії проти України. Окрім завершених чотирьох фільмів у виробництві ОУП знаходяться дев’ять документальних фільма та одна художня стрічка, яка стала першими зйомками повнометражного ігрового кіно в Україні з початку війни.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...