Реклама

📚 Netflix та ЮНЕСКО екранізують африканські казки  

Čytaty latynkoju
unsplash.com
📚 Netflix та ЮНЕСКО екранізують африканські казки  
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 📚 Netflix та ЮНЕСКО екранізують африканські казки  
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

ЮНЕСКО спільно з Netflix запустили конкурс для режисерів з Африки для екранізації народних казок континенту. Стрімінговий сервіс планує випустити альманах «Антологія африканської казки».

Загалом планують обрати шість фіналістів, кожен з яких отримає фінансування у $75 тисяч на підготовку, зйомку та постпродакшен своєї екранізації казок. Режисери отримають менторів, які допомагатимуть під час зйомки.

Помічник директора ЮНЕСКО з питань культури Ернесто Оттоне відкинув припущення, що конкурс може бути сприйнятий як культурна апропріація:

Ми не розповідаємо історії від свого обличчя, не говоримо, що показувати, а що не показувати. Мета в іншому: дати можливість висловитися молодим талантам, які живуть і творять в Африці

Читайте також: 🔥 Культурна апропріація: повага до традиції чи обмеження культурного обміну?

Видання The Guardian звернуло увагу на те, що у Африці існує багато перешкод для молодих режисерів для творчості. У деяких країнах є політичні обмеження, які можуть забороняти творчу діяльність, а в деяких країнах просто немає нормальних умов для роботи. За інформацією видання, лише у 19 з 54 країн Африки режисери можуть отримати принаймні якусь фінансову допомогу для зйомок.

Прийом заявок на конкурс триватиме місяць і завершиться 14 листопада. Очікується, що альманах вийде у вересні наступного року та буде доступний у 190 країнах, де є Netflix.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...