Реклама

🤓 Огляд «Матриця Революція». Чому непогана ідея зійшла на пси

Моя дитяча закоханість в фільм Матриця ближче до третьої частини почала пропадати. На жаль, непогана ідея не без вад до третьої частини
Čytaty latynkoju
🤓 Огляд «Матриця Революція». Чому непогана ідея зійшла на пси
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 🤓 Огляд «Матриця Революція». Чому непогана ідея зійшла на пси
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Моя дитяча закоханість в фільм Матриця ближче до третьої частини почала пропадати. На жаль, непогана ідея не без вад до третьої частини

Вже зійшла нанівець. Хоч фільм і послідовний та продовжує лінії перших частин.

Сюжет:

Обраний Нео після перемоги над парою машин в реальному світі, виявляється в деякому серединному світі між матрицею і реальним світом, щось типу Чистилища для програм. Де аватар нашого героя зустрічає сімейну парочку машин, які говорять про любов. Машини ШІ можуть любити? Щось новеньке. Вони також здатні відчувати емоції. Тут маємо звичайну екстраполяцію наших почуттів і емоцій на світ машин. Виглядає це як мінімум сумнівно, але йой най буде, пішли далі.

Герої йдуть до Піфії, оскільки, як вірно помітив Меровінген, самі не здатні мислити й діяти, їм потрібна допомога комп’ютерної програми, яка регулює Матрицю – Піфії. Ну і далі сюжет набирає обертів.

Чому Архітектор помилився:

У другій частині Архітектор, тобто творець матриці, дуже розумна програма яку створив ШІ. Він каже Нео, що його легко передбачити. При всьому свому глибокому розуму він обмежений в у мисленні. Чому? Він не в курсі самого існування вибору. Для нього варіанти вибору тільки в рівняннях. Тому ми як каже Піфія, не можемо передбачити наслідки нашого вибору, а Архітектор самого існування вибору. Кожен обраний, може своїми діями зруйнувати систему і поставити світ машин на рівень виживання. Тобто сама матриця вже несе велику загрозу світу машин.

Ми знову повертаємося до віри в Нео, і релігійних сюжетів. Навіть хрест в кінці фільму теж не випадковий, хоча він лише означає, що ШІ перепаяв агента Сміта отримавши до нього доступ через Нео.

Критика:

Почнемо з другої частини. Якщо кожен обраний як каже Архітектор, повинен врятувати Сіон, залишивши там лише кілька пар людей. Це вже шоста черга вбивства міста. Так чому виживши люди після їх порятунку обраним, не залишили після себе спогадів і рукописів того, що місто було зруйноване і їх залишили для продовження роду. Невже не можна було залишити якісь записи, книги, про те, що Сіон вже був 5 разів знищений. Але ніт, люди абсолютно не готові до війни з машинами й не в курсі про попередні війни.

А чим взагалі людство займається в Сіоні? Ми побачили напівголих людей, які скачуть і танцюють під бубнами. Майже первісні племена. Єдині технології це кораблі й меха, тобто бойові роботи. Але вони сконструйовані з відкритим забралом, там, де лежить людина, немає жодної захисту, ні скла, ні заліза, вбити водія робота – легка справа. Є машини, які допомагають місту виробляти енергію. Але це все за великим рахунком. Невже в місті не було великих інженерів, вчених які змогли б розвинути технології й допомогти людству у війні. Таке відчуття, що вони там живуть собі на втіху, танцюють під ритми барабанів, а про війну з агресивним ШІ – й у вус не дують.

Підсумки:

У них було 4 роки. Чому просто не сісти цим братам, а тепер уже сестрам Вачовски, зробити собі подвійний еспресо або лате, або що вони там п’ють, і подумати про суперечність, слабкі сторони. Попросту розібратися і подумати. Курпатов писав, що мислення – це розв’язання суперечностей. Або судячи з їхнього вигляду і дивацтв, вони або не здатні мислити і їм пощастило з першим фільмом. Не знаю, для мене це питання. Багато моментів просто не продумані й викликають питання. На жаль, непогані ідеї спочатку дійшли до примітивізму.

Немає в революції початку, немає в революції кінця. Чекаємо на 4 частину.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...