Реклама

😍 Що надихнуло костюмерів для нових образів в «Дюні»

Čytaty latynkoju
😍 Що надихнуло костюмерів для нових образів в «Дюні»
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 😍 Що надихнуло костюмерів для нових образів в «Дюні»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

«Дюна» б’є постковідні рекорди в українському та міжнародному прокаті, зібравши майже 37 мільйонів доларів. Стрічка поки що не вийшла в Китаї та США, але промо-кампанія набирає обертів. Для Variety костюмери розповіли, як готували образи для головних героїв фільму.

Для досліджень я дивилася фільми Девіда Ліна «Доктор Живаго», «Лоуренс Аравійський» та «451 градус за Фаренгейтом».

Жаклін Вест, костюмерка

Жаклін Вест та Боб Морган об’єдналися, щоб створити понад 1000 образів, потрібних для трьох головних світів фільму: Арракіс, Каладан та Г’єді Прайм. Вест надихалася грецькою та римською міфологіями, вважалаючи, що існує зв’язок між Домом Атридів та Домом Харконненів. Також натхнення з’являлися від робіт Гойї, Джотто ді Бондоне та Караваджо, одяг таких жителів пустелі, як бедуїни та туареги; карти таро; класична мода Balenciaga; кольори скель і піску в Йорданії, де зняли епізод.

Найпершим, що Вест взяла до уваги, були костюми, які використовують на Арракісі для підтримки життя. Цей одяг утилізував вологу, що накопичується в тілі, і перетворював її на газ, що виходить в атмосферу. Для створення цього костюму вона консультувалася з дизайнером Кітом Крістенсеном («Чорна пантера», «Бетмен»).

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...