Реклама

🦠 Вчені з Оксфорда повторно заражатимуть людей COVID-19: досліджують імунну реакцію

Експеримент проходитиме у декілька етапів.
Čytaty latynkoju
🦠 Вчені з Оксфорда повторно заражатимуть людей COVID-19: досліджують імунну реакцію
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🦠 Вчені з Оксфорда повторно заражатимуть людей COVID-19: досліджують імунну реакцію
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Експеримент проходитиме у декілька етапів.

Повторне зараження COVID-19

Оксфордський університет планує провести експеримент із повторним зараженням людей COVID-19, які вже перехворіли. У дослідженні братимуть участь лише молоді люди, які ще не пройшли вакцинацію та не мають проблем зі здоров’ям. Також добровольці повинні мати антитіла до хвороби — тобто, лише нещодавно перехворіли.

У ході експерименту науковці планують перевірити імунні реакції організму на хворобу. За допомогою результатів дослідження експериментів можна буде розробляти ефективніші вакцини та за потреби оновити методику лікування.

Наразі ж немає одностайної думки, як довго антитіла в організмі можуть боротись з COVID-19 — у деяких це може бути місяць, а у інших декілька місяців. Це все є індивідуальною реакцію організму на хворобу, тому експеримент допоможе визначити можливі шаблони реакцій організму серед молоді.

Читайте також: 🦠 У Китаї винайшли вакцину проти COVID-19, яку вводять через інгаляцію

Очікується, що експеримент розпочнеться вже цього місяця. Спочатку 64 добровольці заразять оригінальним штамом хвороби — малою дозою.

Протягом 17 днів люди знаходитимуться на карантині під наглядом спеціалістів. Другий етап дослідження розпочнеться цього літа. Волонтери отримають стандартну дозу COVID-19, яку визначать під час першого етапу.

Загалом експеримент триватиме 12 місяців. Учасники експерименту не зможуть вийти у світ допоки вони остаточно не перехворіють. На думку науковців, волонтерам не треба турбуватись про своє здоров’я — якщо вони вже перехворіли у легкій формі, то цілком імовірно, що і повторне зараження пройде без наслідків.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...